Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 10 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

Calendar Ortodox 10 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

Calendar Ortodox 10 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

Calendar Ortodox 10 aprilie 2020. Credincioții îi pomenesc în fiecare an pe Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie. Tot în această zi facem pomenirea Sfintei proorocite Olda, Sfinților mucenici Iacov preotul și Aza diaconul, Sfântul noul mucenic Dima, Sfântul Grigorie, Patriarhul Constantinopolului.

Viața Sfinților Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

Acești sfinți împreună cu ceilalți 36 au trecut la Domnul pe vremea domniei împăratului Deciu. Nu au vrut să se lepede de credința pe care i-o purtau lui Hristos, așadar au adus jertfe idolilor. Fortunian care era guvernatorul proviciei a poruncit ca 36 dintre ei să fie omorâți prin tăierea capului.

Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie au fost trimiși în temniță. Au stat în închisoare legați în lanțuri. Se spune că aici s-a arătat un înger care i-a eliberat din lanțuri, iar mai apoi i-a ospățit pe cei 4 mucenici. Au fost scoși afară și torturați, după care s-au întors în temniță.

Ba chiar mai mult, Fortunian a poruncit ca în celula în care erau ținuți mucenicii să fie aruncați șerpi veninoși și scorpioni. Acestă decizie a fost luată cu gândul că astfel mucenicii vor muri în chinuri groaznice. Însă nu a fost așa. Necuvântătoarele au stat departe de ei. Guvernatorul observând că planul său nu a funcționat a ordonat să fie decapitați. La locul execuției, ei au fost mai puternici ca niciodată. S-au îmbărbătat prin cuvintele spuse de Domnul: ”Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, căci sufletul nu pot să-l ucidă”. Spre surprinderea tuturor au cântat din psalmi aducânde laude lui Dumnezeu. Cu toții au luat cununa muceniciei în anul 250.

Toparul Sfinților Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevointele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca având puterea Ta pe chinuitori au învins; zdrobit-au și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: