Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 martie 2023. Rugăciune de ajutor imediat către omul lui Dumnezeu

Calendar ortodox 17 martie 2023. Rugăciune de ajutor imediat către omul lui Dumnezeu

Calendar ortodox 17 martie 2023. Rugăciune de ajutor imediat către omul lui Dumnezeu

 

Calendar ortodox 17 martie 2023. Astăzi este rememorat un sfânt important, care a avut un rol important în religia noastră și a fost foarte iubit de Dumnezeu. Vezi cine a fost Sfântul considerat un exemplu de dragoste şi jertfă pentru Dumnezeu și care este rugăciunea prin care i ne putem adresa cel mai bine.

Calendar ortodox 17 martie 2023. Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu

În fiecare an, la 17 martie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Alexie. În tradiţia populară, Alexie este considerat patron al vieţuitoarelor care iernează, în scorburi, sub pământ, pietre sau ape și despre care se spune că în această zi revin la viață și își reiau mersul obișnuit.

Alexie a fost cununat cu o fecioară încuviințată, fără voia lui. În noaptea nunții a plecat de acasă și timp de 18 ani a stat ascuns, în rugăciune. Se îmbrăca sărăcăcios și nimeni nu știa cine e, motiv pentru care a decis să se întoarcă la locuința tatălui său, unde ca un necunoscut să își petreacă timpul în pocăință. Când a ajuns în casa părintească nimeni nu l-a mai recunoscut pe Sfântul Alexie și toată lumea îl batcojorea.

Însă, omul lui Dumnezeu nu se temea și tot ce făcea era să se roage și să facă voia Domnului. Pe patul de moarte a scris o scrisoare, cu care și-a dat ultima suflare, ținând-o în mână. S-a descoperit apoi că era el, care timp de 17 ani a stat ca o slugă în casa tatălui, toate acestea pentru a putea urma Cuvântul Lui fără pericol.

Rugăciune către Sfântul Alexie

Iată aici cea mai puternică rugăciune către Sfântul Alexie, considerat și omul lui Dumnezeu. Se spune că cei care se roagă la marele sfânt vor primi ajutor imediat de la acesta. Are o putere mare și se spune că este ascultată imediat. Rostește-o ori de câte ori simți nevoia să vorbești cu cineva, în orice moment al zilei și oricând simți nevoia de un sprijin.

Orice creștin are și momente de cumpănă în viață și își dorește ca rugile sale să fie ascultate, iar Sfântul Alexie este mereu acolo să ne sprijine. Este una dintre cele mai puternice rugăciuni, care te face să ai succes la orice pas și mai multă încredere în tine.

O, mare bineplăcute al lui Hristos, sfinte omule al lui Dumnezeu Alexie, care cu sufletul stai în cer înaintea Tronului Domnului, iar pe pământ săvârșești minuni felurite cu harul cel dat ție de Sus! Caută cu milostivire spre cei ce stau înaintea sfintei tale icoane și se roagă cu umilință, cerând de la tine ajutor și acoperire. Tinde spre Domnul Dumnezeu, rugându-te, cinstitele tale mâini și cere pentru noi de la Dânsul lăsarea greșalelor noastre celor de voie și celor fără de voie, pentru cei bolnavi vindecare, pentru cei năpăstuiți ocrotire, pentru cei necăjiți mângâiere, pentru cei aflați în restriști grabnic ajutor, iar pentru toți cei ce te cinstesc sfârșit pașnic și creștinesc al vieții și răspuns bun la Infricoșătoarea Judecată a lui Hristos.

Așa, bineplăcutule al lui Dumnezeu, nu fă de rușine nădejdea noastră, pe care după Dumnezeu și după Născătoarea de Dumnezeu la tine o punem, ci fii nouă ajutător și acoperitor spre mântuire, ca primind, cu rugăciunile tale, har și milostivire de la Domnul, să preaslăvim iubirea de oameni a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, Unuia Dumnezeu în Treime slăvit și închinat, precum și sfânta ta mijlocire, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: