Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 18 aprilie 2023. A treia zi de Paște, sărbătoare cu cruce roșie

Calendar Ortodox 18 aprilie 2023. A treia zi de Paște, sărbătoare cu cruce roșie

Calendar Ortodox 18 aprilie 2023. A treia zi de Paște, sărbătoare cu cruce roșie

Sfântul Cuvios Ioan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul, este pomenit de Biserica Ortodoxă Română în a treia zi de Paște, pe 18 aprilie 2023. 

Calendar Ortodox 18 aprilie 2023. Viața Sfântului Cuvios Ioan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul

Acesta a fost un tânăr care s-a călugărit și a ales să trăiască în pustiu, inspirat de modelul de viață duhovnicească, de rugăciune și de smerenie al lui Grigorie Decapolitul.

Atunci când Grigorie Decapolitul a trecut la Domnul, Sfântul Cuvios Ioan a avut onoarea de a-l înmormânta, continuând astfel să îi urmeze exemplul de viață monahală. După ce și-a petrecut viața în rugăciune și învățătură, Sfântul Cuvios Ioan a trecut la cele veșnice în anul 820, iar moaștele sale au fost depuse alături de cele ale Sfântului Grigorie Decapolitul, în Biserica Sfântului Ioan Gură de Aur.

În această zi, în toate bisericile ortodoxe din țară se organizează Sfânta Liturghie, Utrenia și Ceasurile, pentru a comemora viața și învățăturile Sfântului Cuvios Ioan și pentru a celebra învierea lui Hristos. Aceste sărbători reprezintă o oportunitate de a ne apropia mai mult de Dumnezeu, de a ne căuta propria cale spirituală și de a ne întări credința în Învierea Domnului.

Sfântul Cuvios Ioan ne învață prin viața sa că calea spre Dumnezeu este una de smerenie, de rugăciune și de supunere față de voia divină. El ne arată că prin abandonarea propriilor dorințe și prin concentrarea asupra rugăciunii și a învățăturilor divinului, putem ajunge la o viață plină de pace și de iubire. În plus, prin exemplul său, Sfântul Cuvios Ioan ne demonstrează că avem nevoie de mentori spirituali care să ne îndrume și să ne susțină în căutarea noastră de apropiere de Dumnezeu.

A treia zi de Paște, 18 aprilie 2023 reprezintă o ocazie specială pentru a celebra viața și învățăturile Sfântului Cuvios Ioan, pentru a ne întări credința în Învierea lui Hristos și pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu prin rugăciune, smerenie și supunere față de voia divină.

Calendar Ortodox 18 aprilie 2023. Rugăciune către Sfântul Cuvios Ioan

Iată o rugăciune dedicată Sfântului Cuvios Ioan, pe care o puteți rosti în a treia zi de Paște sau oricând simțiți nevoia de ajutor divin:

„Preacuvioase Părinte Ioane, rugătorule al Domnului Hristos, cu credință ne apropiem de tine și te rugăm să ne ajuți să înțelegem căile Domnului și să ne ocrotești cu rugăciunile tale. Tu, care ai petrecut viața ta în pustiu, în rugăciune și smerenie, ajută-ne să fim mai buni și să urmăm exemplul tău de sfințenie. Roagă-te pentru noi și pentru nevoile noastre, iar noi îți vom mulțumi și te vom lăuda în vecii vecilor. Amin”, potrivit Platytera. 

 

Sursa foto: a1.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: