Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 martie 2023. Tradiții importante, pentru toți credincioșii, de respectat sâmbăta

Calendar ortodox 18 martie 2023. Tradiții importante, pentru toți credincioșii, de respectat sâmbăta

Calendar ortodox 18 martie 2023. Tradiții importante, pentru toți credincioșii, de respectat sâmbăta

Calendar ortodox 18 martie 2023. Află ce sfânt mare este sărbătorit astăzi, dar și ce tradiții se respectă în această zi mare. Află ce este complet interzis în această zi, dar și ce trebuie să faci pentru a trata sărbătoarea așa cum trebuie și pentru a atrage norocul în viața ta.

Sfântul zilei de 18 martie 2023

Sfântul Chiril a fost un important teolog și episcop al Bisericii creștine din secolul al IV-lea, sărbătorit an de an la data de 18 martie. El este cunoscut mai ales pentru contribuția sa la dezvoltarea teologiei creștine și pentru traducerea Bibliei în limba slavonă, ceea ce a contribuit la răspândirea creștinismului în Europa de Est.

Vezi și: Cea mai puternică rugăciune. Rostește-o zilnic și viața ți se va schimba 

Chiril s-a născut în jurul anului 827 în Thessalonica, în Grecia, și a fost educat într-o familie creștină. El a studiat teologia și filosofia la Universitatea din Constantinopol și a devenit cunoscut pentru cunoștințele sale profunde în teologie și filozofie. În 861, el a fost numit episcop al orașului Alexandria, în Egipt, unde a rămas până la moartea sa în 869.

În timpul mandatului său ca episcop, Chiril a avut un rol important în dezvoltarea teologiei creștine. El a fost un apărător al credinței ortodoxe și a luptat împotriva ereziilor și a altor învățături considerate greșite. De asemenea, el a fost un susținător al învățăturii despre Sfânta Treime și a contribuit la dezvoltarea teologiei creștine prin scrierile sale.

Cea mai importantă contribuție a lui Chiril la dezvoltarea creștinismului a fost traducerea Bibliei în limba slavonă. În 863, împăratul bizantin Mihail al III-lea l-a trimis pe Chiril și pe fratele său, Metodie, să evanghelizeze poporul slav. Chiril a dezvoltat un alfabet special pentru a scrie limba slavonă, cunoscut astăzi sub numele de alfabetul chirilic. El și fratele său au tradus Biblia în limba slavonă

Interdicții religioase sâmbăta

În unele zone, sâmbăta este considerată o zi nefastă pentru a începe noi proiecte sau a lua decizii importante. De asemenea, în unele locuri, există tradiția de a nu spăla hainele sau de a nu face curățenie în casă în ziua de sâmbătă.

În general, însă, superstițiile pot varia foarte mult în funcție de cultură și de tradițiile locale. De asemenea, se crede că este bine să nu ieși din casă înainte de a mânca ceva, deoarece ar putea aduce ghinion. În schimb, se spune că este bine să dai bani în dar în ziua de sâmbătă, deoarece ar putea aduce prosperitate și succes.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: