Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în Miercurea Luminată

Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în Miercurea Luminată

rugaciune

Conform Calendarului Creștin Ortodox, în data de 19 aprilie 2023, credincioșii îi vor pomeni pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche și pe Sfântul Mucenic Pafnutie.

Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul

Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul este unul dintre cei mai cunoscuți și venerați sfinți ai Bisericii Ortodoxe, care a trăit într-un mod ascetic și devotat vieții religioase. Acesta a ales să-și petreacă viața într-o peșteră, renunțând la plăcerile și confortul lumesc.

Cuviosul Ioan a părăsit țara sa și a plecat la Ierusalim pentru a se închina la Mormântul Sfânt, iar mai apoi a decis să se călugărească. Acesta s-a așezat în Lavra Sfântului Hariton și a dus o viață dedicată postului, rugăciunii, citirii Sfintelor Scripturi și slujirii ca preot în biserica mănăstirii.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul a fost un model de smerenie, ascetism și rugăciune, iar ucenicii săi și cei care au venit să-l vadă și să-l întrebe sfaturi au putut beneficia de înțelepciunea sa duhovnicească.

La o vârstă înaintată, Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul s-a mutat la Domnul, un eveniment care a avut loc în secolul al 8-lea. Datorită faptului că a petrecut majoritatea vieții sale în peștera veche, slujind în biserica mănăstirii, acesta a fost numit și Paleolavritul sau „al peșterii celei vechi”.

În aceeași zi, în Săptămâna Luminată, credincioșii ortodocși îi cinstesc pe Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie, un om de rugăciune și de mare evlavie care a suferit martiriul pentru credința sa în Hristos. Această pomenire reprezintă o oportunitate pentru creștinii ortodocși de a se inspira din exemplele de smerenie, credință și devotament ale acestor sfinți venerați.

Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o spună în Miercurea Luminată

„Preacuvioase Părinte Ioane, rugătorule al Domnului Hristos, cu credință ne apropiem de tine. Și te rugăm să ne ajuți să înțelegem căile Domnului și să ne ocrotești cu rugăciunile tale.

Tu, care ai petrecut viața ta în pustiu, în rugăciune și smerenie, ajută-ne să fim mai buni și să urmăm exemplul tău de sfințenie. Roagă-te pentru noi și pentru nevoile noastre, iar noi îți vom mulțumi și te vom lăuda în vecii vecilor. Amin”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: