Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 2 decembrie 2022. Ce sfânt este prăznuit vineri. Rugăciunea care alungă boala și pe care trebuie s-o rostești în această zi

Calendar ortodox 2 decembrie 2022. Ce sfânt este prăznuit vineri. Rugăciunea care alungă boala și pe care trebuie s-o rostești în această zi

Calendar ortodox 2 decembrie 2022. Ce sfânt este prăznuit vineri. Rugăciunea care alungă boala și pe care trebuie s-o rostești în această zi. Este prăznuit Sfântul care a prorocit nașterea lui Iisus Hristos.

Calendar ortodox 2 decembrie 2022. Sfântul Avacum

Sfântul Proroc Avacum este cel care a prorocit despre întoarcerea poporului din Babilon, despre nașterea Domnului Hristos și încetarea legii celei vechi. Acesta este prăznuit vineri, 2 decembrie 2022. Este al optulea dintre cei doisprezece Profeți Mici din Vechiul Testament. Sfântul Avacum a fost fiul lui Asafat, s-a născut în Bet-Zohar, în părțile Iudeei și a făcut parte din seminția lui Simeon. Este cel care a profețit în jurul anului 650 înainte de Hristos. Avacum este cel care a prorocit căderea Ierusalimului și distrugerea Templului și întoarcerea din robie a evreilor. Sfântul Proroc Avacum a prorocit și despre întoarcerea poporului din Babilon, dar și despre nașterea Domnului Hristos și încetarea legii celei vechi. A trecut la cele veșnice cu doi ani înainte de întoarcerea poporului din robie, fiind îngropat în satul său.

Calendar ortodox 2 decembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Proroc Avacum

Cântarea 1, glasul al 4-lea.

Irmosul:

“Cânta-voi Ţie, Doamne, Dumnezeul meu, că ai scos pe popor din robia Egip­tului şi ai acoperit pe Faraon cu carele şi cu puterea lui.

Stih: Sfinte Prorocule Avacum, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Înţelepţeşte-mă, Doamne, Dumnezeul meu, ca să laud pe Dumnezeiescul Tău Proroc Avacum şi luminează, Bunule, inima mea cu harul Tău.

Stih: Sfinte Prorocule Avacum, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Până când, Doamne, zice Prorocul, voi striga către Tine şi nu mă vei auzi? Şi pentru ce mi-ai arătat nelegiuirea jude­cătorilor?

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Izbăveşte, prorocule, de primejdii şi de nevoi cumplite, cu rugăciunile tale, pe cei ce cu evlavie săvârşesc cinstită po­menirea ta.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Dumnezeu Cel Preasfânt S-a ară­tat, la plinirea vremii, făcându-Se Om din tine, Născătoare de Dumnezeu, ca să mântu­iască pe om.”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini