Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar ortodox 20 septembrie 2024. Ce mari sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 20 septembrie 2024. Ce mari sfinți sunt sărbătoriți

Rugăciunea zilei de vineri.

Pe 20 septembrie 2024, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic Eustatie și pe familia sa: soția sa, Sfânta Teopista, și cei doi fii, Agapie și Teopist. Acești sfinți sunt cunoscuți pentru credința și sacrificiul lor în numele creștinismului. Credincioșii sunt chemați să îi pomenească în rugăciune, să mediteze asupra vieților lor și să se inspire din exemplul de curaj și dăruire pe care l-au arătat în fața provocărilor.

Viața și martiriul Sfântului Eustatie și al familiei sale

Sfântul Eustatie a fost un general roman cunoscut pentru credința sa și pentru viața sa virtuoasă. Înainte de a se converti la creștinism, acesta purta numele de Placid. Convertirea sa a avut loc în urma unei minuni, când, în timpul unei vânători, i s-a arătat un cerb cu o cruce luminoasă între coarne. În acest moment de revelație, a auzit vocea Domnului, care l-a chemat să renunțe la idolatrie și să urmeze calea creștină. După botez, și-a schimbat numele în Eustatie.

După convertire, Sfântul Eustatie și familia sa au fost supuși multor încercări. Și-au pierdut bunurile și au fost nevoiți să trăiască în sărăcie, iar soția sa, Teopista, și cei doi copii, Agapie și Teopist, au fost separați de el pentru o perioadă lungă de timp. În ciuda greutăților, Eustatie nu și-a pierdut credința și, în cele din urmă, familia s-a reunit. Cu toate acestea, au fost prinși și forțați să renunțe la creștinism. În ciuda torturilor și amenințărilor, au rămas neclintiți în credință și, pentru aceasta, au primit cununa martiriului.

Semnificația sărbătorii pentru credincioși

Sărbătoarea Sfântului Eustatie și a familiei sale are o însemnătate deosebită pentru credincioși. Ea ne amintește de puterea credinței și de importanța păstrării valorilor creștine, indiferent de dificultățile vieții. Eustatie, soția sa, Teopista, și cei doi fii, Agapie și Teopist, au demonstrat o rezistență extraordinară în fața prigoanei și au ales să-și sacrifice viața pentru credința lor. Pentru creștini, acest exemplu reprezintă un îndemn la reflecție și la întărirea propriei credințe.

Credincioșii sunt încurajați să se roage și să ceară mijlocirea Sfântului Eustatie și a familiei sale în fața lui Dumnezeu. Această zi este, de asemenea, o ocazie pentru a ne aminti de valorile fundamentale ale familiei creștine și de nevoia de a rămâne uniți în fața încercărilor.

Rugăciune către Sfântul Eustatie și familia sa

O rugăciune către Sfântul Eustatie și familia sa poate aduce liniște și speranță în viețile credincioșilor. Iată o rugăciune pe care o puteți rosti în această zi sfântă:

Sfinte Mare Mucenice Eustatie, împreună cu soția ta, Sfânta Teopista, și cu fiii tăi, Agapie și Teopist, voi care ați suferit pentru credință și ați învins încercările vieții cu puterea lui Hristos, rugați-vă pentru noi, păcătoșii. Ajutați-ne să fim tari în credință, să ne iubim aproapele și să biruim ispitele care ne încearcă în fiecare zi. Îndrumați-ne pașii și rugați-vă ca și noi să fim vrednici de Împărăția lui Dumnezeu. Amin.

Această rugăciune ne ajută să ne conectăm cu spiritul de jertfă și credință al acestor sfinți, oferindu-ne un exemplu de urmat în viața noastră de zi cu zi.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: