Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 iulie 2023. Sărbătoare mare pentru credincioși. Cine este sfânta celebrată sâmbătă

Calendar ortodox 22 iulie 2023. Sărbătoare mare pentru credincioși. Cine este sfânta celebrată sâmbătă

Calendar creștin ortodox 2023

Calendar ortodox 22 iulie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Sâmbătă românii celebrează una dintre cele mai importante figuri religioase. Iată despre cine este vorba, mai exact.

Calendar ortodox 22 iulie 2023

Sâmbătă, 22 iulie 2023, Biserica Ortodoxă Română va sărbători o mare sărbătoare dedicată Sfintei Maria Magdalena. Această sfântă remarcabilă provine din Magdala, un mic sat pescăresc situat pe malul vestic al Lacului Ghenizaret. Potrivit învățăturilor religioase, ea a fost vindecată de către Hristos de șapte duhuri necurate și, ca recunoștință, a hotărât să devină unul dintre discipolii săi.

Rolul Sfintei Maria Magdalena a fost deosebit de important în viața lui Iisus, fiind prezentă la momente cruciale din viața sa. Ea a fost alături de Apostoli la răstignirea Mântuitorului și, conform relatărilor religioase, a fost prima persoană care a avut vestea că Iisus a înviat, aflând de la un înger despre acest miracol. Rolul său nu s-a oprit aici, deoarece ea a fost cea care a transmis vestea Învierii Domnului Apostolilor.

Pe lângă aceste momente semnificative din viața lui Iisus, Maria Magdalena a avut o contribuție importantă în răspândirea credinței creștine. Conform tradiției, ea a predat învățătura lui Hristos la Roma, iar se spune că a avut o influență majoră în convertirea împăratului Tiberiu la creștinism. Ulterior, a mers la Efes pentru a susține activitatea Sfântului Ioan Evanghelistul în răspândirea Evangheliei.

După moartea sa, Sfânta Maria Magdalena a fost înmormântată într-o peșteră specială, despre care legenda spune că odihneau sute de ani Cei Șapte Tineri, sărbătoriți de Biserică pe data de 4 august. Un vestigiu prețios al acestei sfinte este păstrat la Mânăstirea „Simonos Petra” din Sfântul Munte Athos – racla ce conține mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena, fiind un loc de pelerinaj pentru credincioși.

Rugăciune către Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena

„O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor.

Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: