Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 martie 2023. Rugăciunea sfântă a zilei de marți

Calendar ortodox 22 martie 2023. Rugăciunea sfântă a zilei de marți

Calendar ortodox 22 martie 2023. Rugăciunea sfântă a zilei de marți

Calendar ortodox 22 martie 2023. Este o zi mare pentru toți credincioșii, în care sunt sărbătoriți unii dintre cei mai importanți sfinți ai religiei noastre. Vezi ce eveniment religios important este astăzi și ce trebuie să faci într-o zi de post din timpul Postului Paștelui, cel mai aspru dintre toate.

Calendar ortodox 22 martie 2023. Sfinții zilei de marți

În fiecare an, la data de 22 martie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mucenic Vasile, preotul din Ancira. Tot în această zi o găsim pomenită pe Sfânta Muceniță Drosida, fiica împăratului roman Traian și moartea sa Mucenicească.

Sfântul Vasile a trăit în vremea împăratului Iulian Apostatul (361-363), nepot al împăratului Constantin cel Mare (337-377). Pe acea vreme se promova păgânismul, iar Vasile era un mare apărător al bisericii.

Când împăratul a căutat să-l câştige de partea sa pe sfânt, Sfântul Vasile i-a răspuns, zicând: „Eu în Hristos al meu cred, pe Care tu îl lepezi pe când El ţi-a încredinţat ţie împărăţia aceasta pământească; de aceea va fi luată ea de la tine, foarte curând.”

Acesta a preferat să fie ucis în chinuri grele și să privească cum se stinge, decât să se lepede de Hristos și să se închine la idoli. A refuzat orice îndepărtare de biserică și și-a dat duhul în multă durere.

Amintim că încă este post și este interzis consumul de alimente din carne, lapte sau ouă. Trebuie să fim mai buni în această perioadă, smeriți, să facem fapte bune și să avem o viață în care să-L primim și pe Dumnezeu.

Rugăciunea zilei de marți

Rugăciunea este unul dintre cele mai bune moduri de a comunica cu Dumnezeu. Este un mod perfect pentru a ne arăta credința, dragostea și încrederea în  El, după ce ne-a oferit, înainte de toate, viața. Mulțumește-i Lui pentru tot ce ai, pentru fiecare clipă trăită și roagă-te în orice moment, nu decât când dai de greu.

Iată mai jos o rugăciune puternică, destinată zilei de marți. Chiar dacă durează doar cinci minute, spusă din suflet, rugăciunea va fi auzită. Orice gând și mulțumire către Dumnezeu vor fi auzite și ți se vor întoarce înzecit, pentru că este bun și ne iubește pe toți.

”Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată. Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El.

Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui. Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să ma duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: