Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 22 octombrie 2024. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 22 octombrie 2024. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Pe 22 octombrie 2024, creștinii ortodocși îi cinstesc pe Sfinții Șapte Tineri din Efes și pe Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei. Ziua este marcată de semnificații profunde, iar viețile acestor sfinți oferă exemple de credință și devotament.

Sfinții Șapte Tineri din Efes

Sfinții Șapte Tineri sunt cunoscuți pentru miracolul adormirii lor timp de 200 de ani în peștera din Efes, fiind o mărturie a puterii credinței și a învierii. În această perioadă, creștinismul era persecutat sub domnia împăratului Decius, iar tinerii au ales să-și apere credința cu prețul vieții. După ce au fost descoperiți în mod miraculos trezindu-se în perioada împăratului Teodosie al II-lea, ei au întărit credința în învierea morților și au fost recunoscuți ca sfinți.

Sfântul Averchie, cunoscut drept „Întocmai cu Apostolii,” a fost un episcop din secolul al II-lea, recunoscut pentru misiunea sa de răspândire a creștinismului în Asia Mică. Vindecările și minunile sale au atras mulți oameni către credință, iar viața sa a rămas un exemplu de sfințenie și devotament față de Dumnezeu. Moaștele sale, venerate la Ierapole, au devenit un loc de pelerinaj pentru credincioșii care căutau vindecare și alinare.

Sfinții Șapte Tineri din Efes – simbol al învierii și al credinței neclintite

Povestea celor Șapte Tineri din Efes este una care îmbină sacrificiul cu miracolul. Aceștia au ales să se retragă într-o peșteră pentru a scăpa de persecuțiile împotriva creștinilor, iar Dumnezeu i-a adormit miraculos timp de 200 de ani. În acest interval, creștinismul a devenit religie permisă, iar când s-au trezit, tinerii au fost martorii schimbărilor spirituale din Imperiul Roman. Această minune a fost interpretată ca o dovadă a vieții veșnice și a învierii, fiind sărbătorită în mod deosebit de către Biserică.

Sfântul Averchie, episcop și vindecător

Sfântul Averchie a fost un episcop plin de har, ale cărui predici și fapte de milostenie au schimbat viața multor oameni. El a vindecat numeroși bolnavi, iar activitatea sa misionară a dus la convertirea multora la creștinism. Ca episcop al Ierapolei, a păstorit comunitatea sa cu devotament, rămânând o figură importantă în istoria Bisericii. Averchie este cunoscut și pentru faptul că a avut o viziune în care i-a fost arătat simbolul peștelui (Ichthys), folosit de creștini în vremuri de persecuție pentru a-și identifica credința.

Rugăciune către Sfinții Șapte Tineri din Efes și Sfântul Averchie

Sfinților Șapte Tineri din Efes, cei care ați mărturisit credința voastră neclintită în fața persecuțiilor, rugați-vă pentru noi, cei care ne aflăm în încercări și căutăm sprijinul lui Dumnezeu. Sfântule Averchie, păstor și vindecător, mijlocește pentru noi înaintea Domnului și revarsă asupra noastră harul tău vindecător, ca să ne întărim în credință și să aflăm pacea sufletească. Amin.

Ziua de 22 octombrie este o ocazie pentru credincioși să reflecteze asupra vieților acestor sfinți și să ceară ajutorul lor în rugăciune, având încredere în puterea lui Dumnezeu de a aduce lumină în orice situație.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: