Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 iunie 2022. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 23 iunie 2022. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 23 iunie 2022.

Calendar ortodox 23 iunie 2022. Creștinii ortodocși o vor sărbătorii joi, 23 iunie, pe Sfânta Muceniță Agripina. Tot în această zi sunt prăznuiți Sfintele Vasa, Paula și Agatonica, Sfintii Mucenici Aristocleu preotul, Dimitrian diaconul și Atanasie anagnostul, Sfântul Mucenic Eustohie preotul și cei impreună cu el, Gaie nepotul sau, și fiii săi Lolia, Prov și Urban.

Calendar ortodox 23 iunie 2022. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Sfânta Muceniță Agripina a primit cununa muceniciei in anul 275, in timpul domniei impăratului Valerian. Sfânta Agripina s-a născut la Roma într-o familie de creștini, primind incă din copilărie o educație in duhul Evangheliei lui Hristos. Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi, iar în timpul acestora i s-a arătat îngerul Domnului care a intărit-o.
Nemaiputând suporta chinurile ingrozitoare la care a fost supusă, Sfânta Mucenita Agripina a murit. Însotitoarele sale, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus in Sicilia. Unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicata o biserica in cinstea Sfintei Mucenite Agripina, deoarece s-au produs numeroase minuni.

Troparul Sfintei Muceniţe Agripina, glasul al 4 lea:

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agripina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 4-lea.

Irmosul:

Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duh şi cuvânt răspunde-voi Împărătesei Maice; şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi arăta minunile ei, bucurându-mă.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu lumina harului, care ţi-a strălucit ţie de sus, alungă negura necunoştinţei mele şi-mi dă cu rugăciunile tale har, ca să laud minunile tale, Sfântă Muceniţă Agripina.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu adevărat mai luminată decât soarele ai răsărit la întărirea Bisericii lui Hristos şi cu razele nevoinţelor şi ale minunilor tale, muceniţă, ai luminat marginile lumii.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind după Dătătorul de viaţă Mire, ca după un nemuritor, i-ai adus lui nevoinţa ca nişte semne de logodnă şi ai luat în locul acelora împărăţia cerurilor şi cunună nestricată, muceniţă, pururea pomenită.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ocârmuită fiind de mâna Stăpânului tău, ai plutit pe marea cea nestatornică a păgânătăţii, Cinstită Agripina şi ai sosit la limanul luminării celei de sus, de Dumnezeu fericită.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Fecioară Preacurată, Ceea ce ai născut pe Mântuitorul şi L-ai ţinut pe EI în dumnezeieştile tale braţe, risipeşte norul sufletului meu şi-l lumimează, ca să te cinstesc pe tine, Ceea ce eşti cu nume de Doamnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: