Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar Ortodox 25 iulie 2021. Ce sfânt sărbătoresc astăzi creștinii

Calendar Ortodox 25 iulie 2021. Ce sfânt sărbătoresc astăzi creștinii

Calendar creștin 25 iulie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 25 iulie, în fiecare an este sărbătorită Adormirea Sfintei Ana.

Calendar creștin 25 iulie 2021. Adormirea Sfintei Ana

Sfânta Ana era soția Sfântului Ioachim și fiica lui Mattham, un preot Levi. Anna și Joachim au fost căsătoriți și fără copii timp de aproximativ 50 de ani. Acest lucru i-a întristat și au jurat că, dacă Domnul îi va binecuvânta cu un copil, L-ar fi dedicat Lui. Sperând că rugăciunile lor vor primi răspuns, au adus daruri în templul Domnului din Ierusalim în sărbătoarea anuală a Dedicării (Hanuka) și în sărbătoarea luminilor. Preoții, însă, nu doreau să-i accepte, deoarece erau de la un om fără copii, iar Ioachim era disprețuit. Umilit public și-a amintit curând că Avraam pe care Dumnezeu l-a dat un fiu la bătrânețe. Apoi s-a retras în pustie pentru a se ruga, în cazul în care Arhanghelul Gabriel i-a spus că rugăciunile sale au fost ascultate și că Anna va naște o fiică care se va numi Maria. Biserica Ortodoxă comemorează adormirea Sfintei Anna pe 25 iulie an de an.

Calendar creștin 25 iulie 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești

Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie. Tu eşti o făptură preaiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale, ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu. Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit. Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii. Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată  faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din preajma mea. Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău. Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii  lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta. AMIN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: