Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 iulie 2022. Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Calendar ortodox 25 iulie 2022. Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Creștinii sărbătoresc, în fiecare an pe data de 25 iulie, Adormirea Sfintei Ana

Calendar ortodox 25 iulie 2022. Viața Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Sfânta Ana, Descendentă a lui Levi, a fost fiica preotului Mathan și a Mariei. Acest cuplu a trăit în vremea Cleopatrei și a lui Sosipater, regele Persiei. Sfânta Ana a mai avut două surori, Maria și Sauvin.

Maria s-a căsătorit în Betleem și a născut-o pe Salomeea, moașa. Sauvin s-a căsătorit tot în Betleem și a născut-o pe Elisabeta. Ana s-a căsătorit cu Ioachim și au trăit în Galileea și au născut-o pe Maica Domnului. Așadar, Salome, Elisabeta și Fecioara Maria sunt verișoare primare.

În cursul anului bisericesc o sărbătorim pe Sfânta Ana de mai multe ori: 9 decembrie Adormirea Sfintei Ana, 9 septembrie Întâlnirea lui Ioachim și a Anei și 25 iulie Adormirea ei.

Această sfântă a trăit urâciunea lipsei de copii, întrucât în societatea evreiască era o rușine pentru o femeie să nu poată avea copii. Studiind pe Sfinții Părinți ai Bisericii aflăm că Sfânta Ana era înzestrată cu multe virtuți, evlavie, dreptate, smerenie, milostenie, ascultare de voia lui Dumnezeu și participarea ei frecventă la Culte.

Având, așadar, toate aceste daruri, Dumnezeu a cerut ca ea să devină în trup bunica Mântuitorului Hristos. De aceea, văzând aceste daruri ale Sfintei Ana, răbdarea ei și credința ei puternică în El, i-a dăruit o fiică frumoasă, Maria, pe care, după ce a împlinit 3 ani, a dedicat-o Templului lui Dumnezeu „ca pe un dar curat și nevinovat”.

În conștiința credincioșilor, așadar, Sfânta Ana ocupă un loc special și este considerată o mamă privilegiată în planul lui Dumnezeu pentru mântuirea neamului omenesc.

Calendar ortodox 25 iulie 2022. Tropar la Sărbătoarea Adormirii Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Viaţa în pântece o ai purtat, pe Curata Maica lui Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfântă Ana. Pentru aceasta acum, la primirea cerească, unde este locaşul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste iertare de greşeli, pururea fericită, potrivit doxologia.ro

Calendar ortodox 25 iulie 2022. Rugăciuni pentru femeile ce vor să rămână gravide

„O,Preasfântă Fecioară,Care străluceşti prin curăţie Cerească,Ajutătoare bună a lumii,dintru Tine a strălucit Soarele Dreptăţii,Hristos Dumnezeul nostru! Te fericim şi Te proslăvim,că Tu eşti Cortul Lui Dumnezeu şi prin Tine S-a sălăşluit între noi,ca să fim poporul Lui! Tu eşti Uşa Cerească prin care iar ni s-au deschis uşile Raiului! Tu eşti Scară Cerească prin care Dumnezeu S-a pogorât pe Pământ! Cu focul rugăciunii Tale să arzi focul patimilor noastre,ca să ne izbăvim de focul cel veşnic al gheenei!

Dăruieşte-ne şi nouă, Preacurată,precum lui Simeon, să purtăm neosândiţi în inimile noastre,pe Fiul Tău şi Dumnezeul nostru,să fim părtaşi pururea Preacuratului Său Trup şi Sânge! Ajută-ne să ne păzim în frica Lui Dumnezeu şi să nu întinăm Biserica trupului nostru! Maica Lui Dumnezeu,Întâmpinând totdeauna pe Fiul Tău în inimile şi în sufletele noastre,să ne învrednicim prin rugăciunile Tale să dobândim şi acea Întâmpinare a Domnului nostru, împreună cu Sfinţii,ca să-L slăvim şi să-L cântăm pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh,acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!”, potrivit Biserica ,,Duminica Tuturor Sfinților” Țintea

 

Sursa foto: calendarulortodox.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: