Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 iunie 2021. Marii sfinți pomeniți în această zi. Rugăciunea pentru cei căsătoriți

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Marii sfinți pomeniți în această zi. Rugăciunea pentru cei căsătoriți

Calendar ortodox 25 iunie 2021. În această zi, creștinii pomenesc mari sfinți care au dus mai departe dragostea pentru Dumnezeu. Se rostește și rugăciunea pentru cei căsătoriți.

Pe 25 iunie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Fevronia, cea care a demonstrat dragostea nemărginită față de Hristos și Dumnezeu.

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Sfânta Mare Muceniță Fevronia

Pe Sfânta Fevronia toți au cunoscut-o drept fiica unui senator roman. De tănără s-a dus la o mănăstire din cetatea Nisibi. Silenius, un persecutor al crestinilor, o obligă pe fată să lepede credinta în Hristos si să se mărite cu el. Însă Fevronia refuză categoric și astfel ajunge să sfârșească în chinuri cumplite, fără să se gândească vreo clipă că s-ar putea răzgândi.

Imediat după moartea Sfintei Fevronia, Silenius nu a mai avut liniște. Stăpânit de furia demonului, Silenius s-a izbit cu țeasta de cel dintâi stâlp de marmură întâlnit si s-a stins.

După trecerea ei la cele veșnice, Sfanta Mucenita Fevronia se arăta ca prin minune surorilor din mănăstire în ziua prăznuirii sale. Timp de trei ceasuri stătea în văzul tuturor, însă nimeni nu o putea atinge. Apoi se făcea din nou nevăzută.

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Rugăciunea rostită către Sfânta Mare Muceniță Fevronia

O, sfântă slăvită mare mucenică a lui Hristos, Fevronia, auzi-ne pe noi, păcătoșii și smeriții, care alergăm cu credință și cu evlavie către ajutorul sfintelor tale rugăciuni, nu ne lăsa pe noi, nevrednicii, care înotăm în valurile tulburi ale veacului de acum.

Sfântă Mare Mucenică, pleacă genunchii tăi cei duhovnicești către Dulcele Iisus, Mirele tău Cel dorit, în a cărui cămară acum te veselești și roagă-L pe El, cu dragostea aceea cu care îl rugai în sfintele tale nevoințe, să ne trimită și nouă, celor săraci și neputincioși, mila și Harul Său, spre ajutor în scârbele și ispitele noastre, care de pretutindeni ne necăjesc pe noi.

Fii mijlocitoare către preasfânta și viața cea îngerească pe care ai avut-o pe pământ. Credem că la orice mijlocire vei fi ascultată de Preabunul Dumnezeu, căci și tu ai plăcut Lui și ai păzit cu mare sfințenie poruncile Lui. Și pentru dragostea Lui ți-ai pus sufletul tău și te-ai adus pe tine jertfă vie, neprihănită și cuvântătoare.

Deci, ca o slugă bună și preaînțeleaptă, multă îndrăzneală având către Stăpânul și Dumnezeul nostru Îmblânzește-L pe El, ca nu cu a Sa dreaptă mânie să ne pedepsească pe noi, care în toate zilele și ceasurile îl supărăm cu păcatele noastre, ci cu al Său dar și cu a Sa îndurare să ne ajute nouă să facem voia Lui, spre a scăpa de veșnicile munci și a intra întru fericirea și veselia cea nemărginită. Amin!

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Sfinții pomeniți tot în această zi

Tot in aceasta zi, face pomenirea:

  • Sfinților Petru și Fevronia, ocrotitorii tinerilor căsătoriți;
  • Sfantului Orentie, impreuna cu cei sase frati: Farnachie, Eros, Firm, Firmin, Chiriac si Longhin;
  • Sfintelor Cuvioase Mucenite Leonida, Livia si Evtropia;
  • Sfantului Simon;
  • Sfantul Teolipt al Filadelfiei;
  • Sfantul Cuvios Dionisie
  • Sfantului Cuvios Dometie;
  • Sfantului Cuvios Mucenic Procopie.

Rugăciune pentru înţelegere şi dragoste între soţi

Tot astăzi se rostește rugăciunea pentru înţelegere şi dragoste între soţi, către sfântul binecredincios cneaz Petru, în călugărie David, şi către sfânta cneaghină Fevronia, în călugărie Eufrosinia, făcătorii de minuni din Murom. Viaţa celor doi este considerată un model de căsnicie creştină şi, ca atare, sunt ocrotitori ai celor ce se căsătoresc.

Mari bineplăcuţi ai lui Dumnezeu şi preaminunaţi făcători de minuni, binecredinciosule cneaz Petru şi binecredincioasă cneaghină Fevronia, osârdnici rugători pentru noi către Dumnezeu! La voi alergăm şi vouă ne rugăm cu nădejde tare: înălţaţi pentru noi, păcătoşii, sfintele voastre rugăciuni către Dumnezeu şi cereţi de la bunătatea Lui toate cele de trebuinţă sufletelor şi trupurilor noastre: credinţă dreaptă, nădejde bună, dragoste nefăţarnică, bună credinţă neclintită, sporire în faptele cele bune, pace în lume, bună rodire a pământului, bună întocmire a văzduhului, sănătate trupurilor şi mântuire sufletelor. Mijlociţi pe lângă împăratul Ceresc pace, linişte şi bună rânduială pentru toţi binecredincioşii creştini. Păziţi-ne pe noi de tot răul, şi pe toţi dreptslăvitorii care la voi aleargă adumbriţi-i cu lucrarea harică a rugăciunilor voastre bineplăcute lui Dumnezeu şi toate cererile lor cele cu evlavie împliniţi-le.

Aşa, sfinţilor făcători de minuni, nu treceţi cu vederea rugăciunile noastre, ci mijlociţi pentru noi pururea către Domnul şi cu ajutorul vostru învredniciţi-ne să primim mântuirea cea veşnică şi să moştenim Împărăţia lui Dumnezeu, ca să slavoslovim iubirea de oameni cea negrăită a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, a lui Dumnezeu Celui în Treime închinat, în vecii vecilor. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: