Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 noiembrie. Povestea Sfintei Ecaterina. Rugăciunea zilei

Calendar ortodox 25 noiembrie. Povestea Sfintei Ecaterina. Rugăciunea zilei

sfanta

La data de 25 noiembrie, creștinii creștin ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. În aceeași zi mai sunt prăznuiți și Sfinții o sută cinzeci de ritori care, prin Sfânta Ecaterina crezând în Hristos, s-au săvârșit fiind aruncați în foc. Pe data de 25 noiembrie mai este rememorată și Sfânta Împărăteasă, soție a lui Maxentie, care de sabie s-a săvârșit. Tot în această zi se face și pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Petru Sihastrul.

Calendar ortodox 25 noiembrie 2022. Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina a trăit în preajma anului 300, pe vremea împăratului Maximilian, în cetatea Alexandriei. Avea o frumusețe aparte și era dornică de cunoșatere. Așadar, a învăţat desăvârşit toată învăţătura şi ştiinţa grecească şi latinească, citind pe Homer şi pe Virgiliu, marele poet al latinilor, pe Asclepios şi pe doctorii Hippocrat şi Gallin, pe filosofii Aristotel şi Plato, pe Filistion şi Evsevie, şi învăţătura cea tainică a marilor magi (astronomi) Ianni şi Iambri, pe a lui Dionisie şi profeţiile Sibilei.

Din cauza faptului că nu a dorit să renunțe la iubirea pentru Hristos și să se convertească, Ecaterina a fost ucisă de către păgâni. Capul i-a fost tăiat.

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

Înţeleaptă fecioară a lui Hristos, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, care Duhului Sfânt încredinţându-te, ai lepădat toată dorinţa pământească şi te-ai logodit cu Mirele cel ceresc spre a căpăta viaţa nemuritoare, primeşte această puţină rugăciune a noastră! Nu suntem vrednici să mulţumim pentru binefacerile tale, căci n-avem sârguinţă care să ne apropie de dragostea lui Dumnezeu şi nici fapte bune către aproapele nostru, care să ne aducă îndurare.

Dar ştiindu-te grabnică apărătoare a creştinilor, către tine îndrăznind cerem cu stăruinţă:  Vindecă rănile sufletelor noastre, Mare Muceniţă, căci greu pătimim, şi izbăveşte-ne de ispitele şi de primejdiile cu care vrăjmaşul ne îngrozeşte. Roagă-te Stăpânului tuturor să ne ierte nesocotinţa şi păcatele noastre şi să ne dăruiască pace, sănătate şi ajutor în toate cele bune, pentru ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii să-L binecuvântăm pe Dumnezeu, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: