Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 aprilie 2022. Ce este interzis să faci în Miercurea Albă

Calendar ortodox 27 aprilie 2022. Ce este interzis să faci în Miercurea Albă

CALENDAR ORTODOX 27 APRILIE 2022

Calendar ortodox 27 aprilie 2022. Credincioșii ortodocși sărbătoresc Miercurea Albă din Săptămâna Luminată. De această zi se leagă foarte multe tradiții, obiceiuri și superstiții din popor pe care unii oameni le respectă și în zilele noastre. Tot în această zi îl prăznuim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului. Rugăciunea Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului face minuni dacă este spusă în Miercurea Albă.

 

Calendar Ortodox 27 aprilie. Sfântul zilei de miercuri

Sfântul Apostol Simeon, sărbătorit de Biserica Ortodoxă în data de 27 aprilie 2022, a fost fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Maicii Domnului. Sfântul Simeon a făcut parte din cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului. Acesta a predicat Evanghelia lui Hristos în ludeea.

Potrivit Tradiției, atunci când a primit cununa muceniciei, în timpul împăratului Traian, Sfântul Apostol Simeon avea peste 100 de ani. A fost prins și supus la chinuri cumplite în timpul persecuției asupra iudeilor și a creștinilor din Palestina. Sfântul Apostol Simeon a murit fiind răstignit asemenea Domnului.

 

Alți Sfinți sărbătoriți în fiecare an la data de 27 aprilie

În această zi mai facem pomenirea Sfântului Cuvios Ioan Mărturisitorul, a Sfinților Apostoli Aristarh, Marcu și Zinon, a Sfântului Mucenic Puplie, a Sfântului Evloghie primitorul de străini. Tot astăzi este cinstit Sfântul Mucenic Lolion cel nou, Sfântul Preacuvios Stefan, Episcopul Vladimirului.

 

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci în această zi ca să fii ferit de necazuri

În Miercurea Albă, femeile nu trebuie să meargă la muncile câmpului, doar bărbații pot să se ocupe de aceste treburi. Din bătrâni se crede că femeia care merge la câmp în Miercurea Luminată se va întoarce acasă cu șoarecii și alte rozătoare care vor mânca grânele din gospodărie.

În acestă zi nu e bine să te speli pe cap ca să nu încărunțești de timpuriu. Tot astăzi femeile au voie să spele hainele. Conform tradiției, această activitate a fost interzisă până acum. De altfel, în miercurea și vinerea din Săptămâna Luminată se mănâncă de dulce.

Se spune că cei care mor în această săptămână, până la Duminica Tomii, adică prima duminică de după Paște, ajung direct în Rai. Și slujbele de înmormântare din Săptămâna Luminată sunt speciale. În loc de Veșnica Pomenire, preoții cântă Hristos a Înviat și Canonul Învierii Domnului. În Miercurea Albă și în Săptămâna Luminată, în general, nu se citește Psaltirea și nu se fac parastase pentru cei trecuți în neființă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: