Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 august 2022. Ce Sfânt este prăznuit de Bisericile Ortodoxe, dar și care sunt cele mai importante tradiții din această lună

Calendar ortodox 3 august 2022. Ce Sfânt este prăznuit de Bisericile Ortodoxe, dar și care sunt cele mai importante tradiții din această lună

Calendar ortodox 3 august 2022. Sărbătoare mare astăzi, în zi de post. În data de 3 august, în fiecare an, sunt prăznuiți Sfinții Isachie, Dalmat și Faust. Aceștia au fost recunoscuți în religie drept cei care au luptat pentru credință și au făcut totul pentru Dumnezeu. Sfântul Isachie a luptat pentru ca bisericile ortodoxe să fie înapoiate, după ce acestea au fost cucerite de arieni. Înainte de a-și da ultima suflare, a mai avut o singură dorință: aceea de a-l numi stareț pe ucenicul său, pe nume Dalmat.

Rugăciunea care face minuni pentru cel ce o citește

„Cu rugăciunile tale cele de toată noaptea şi cu stările cele de toată ziua, curăţindu-ţi mai înainte sufletul, l-ai arătat casă Treimii, Cuvioase Părinte Isaachie.

Curăţeşte-mă, Mântuitorule, că multe sunt fărădelegile mele şi mă ridică din adâncul răutăţilor, rogu-mă. Căci către Tine am strigat şi mă auzi Dumnezeul mântuirii mele.

Ca un nor sufletesc purtător de ploaie te-ai arătat celor de pe pământ, preacuvioase, adăpând ca o brazdă inimile credincioşilor, înconjurând marginile lumii cu cuvintele tale cele dumnezeieşti şi ai izvorât ploaia învăţăturilor, preaînţelepte.

Pentru aceasta ca nişte pâraie, buna mireasmă a Duhului, cu cea de Dumnezeu cugetare, o ai ordăslit în inimile tuturor, de Dumnezeu purtătorule Isaachie; roagă-te lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

Sfântul Dalmat a fost ostaș în armata imperială care era condusă de către împăratul Teodosie cel Mare. Și-a părăsit familia și copiii pentru a se dedica pe deplin lui Dumnezeu. A postit timp de 40 de zile, fără a mânca nimic. Sfântul Faust, fiul lui Dalmat, l-a sprijinit pe tatălui său în toate și a stat cu el la obște. Niciodată nu a greșit și nu a urmat plăcerile lumești.

Tradițiile lunii august

Luna august este plină de tradiții și obiceiuri. Cele mai importante sărbători ale lunii sunt:

  • 1 august – Scoaterea Sfintei Cruci, începutul postului Adormirii Maicii Domnului (Macaveii; Ziua Crucii);
  • 6 august – Schimbarea la Față a Domnului (Probejenia);
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare);
  • 29 august – Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul.

Acum ne aflăm în perioada de post cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Pe vremuri, acesta ar fi durat 9 săptămâni, spre deosebire de acum, când durează doar două. În această perioadă se taie fagurii și se culege mierea. Albinelor le este lăsată hrană pentru a rezista, iar la final, apicultorii cântăresc mierea, o pun în borcane și petrec dacă producția a fost una bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: