Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 mai 2023. Sfântul care este sărbătorit de către creștini miercuri

Calendar ortodox 31 mai 2023. Sfântul care este sărbătorit de către creștini miercuri

GALERIE FOTO (2) Sfântul Mucenic Ermie

Pe data de 31 mai 2023 pentru creștinii ortodocși este o zi de mare sărbătoare. Aceștia îl ridică în slăvi pe unul dintre cei mai cunoscuți sfinți, care și-a pierdut viața în urma credinței puternice în puterea lui Dumnezeu.

Sfântul Mucenic Ermie, sărbătorit pe 31 mai 2023

Ermie, un sfânt creștin, a trăit în orașul Comani în timpul domniei Împăratului Antonim Piul. În acea perioadă, creștinii erau obligați să se închine zeilor, conform decretelor impuse de împărat. Deși era soldat în armata lui Antonim, Ermie a ales să-și păstreze credința neclintită în creștinism și a refuzat să se plece în fața idolilor.

În fața acestui refuz îndrăzneț, guvernatorul local i-a dat lui Ermie un ordin sever: să aducă jertfă idolilor. Cu toate acestea, tânărul soldat nu a cedat, rămânând fidel principiilor sale religioase. Pentru a-l sili să renunțe la credința sa, Ermie a fost supus la pedepse și torturi cumplite. Într-un moment tragic, un vrăjitor a încercat să-l otrăvească pe Ermie, în speranța de a-l face să-și abandoneze credința. Cu toate acestea, prin intervenția divină, Ermie a scăpat nevătămat de puterea otrăvii. Această experiență a întărit și mai mult credința sa și a confirmat puterea lui Dumnezeu în viața sa.

Cu toate că a fost supus la încercări și suferințe extreme, Ermie nu a renunțat niciodată la credința sa creștină. Ca urmare a refuzului său de a se abate de la adevărul său religios, el a fost condamnat la moarte prin decapitare, primind astfel cununa muceniciei.

După moartea sa, moaștele Sfântului Ermie au fost considerate făcătoare de minuni. Legenda spune că numeroși oameni au experimentat vindecări miraculoase și au primit ajutor în timpul greutăților prin intermediul acestor sfinte relicve. Astfel, sfântul Ermie a rămas o sursă de inspirație și de speranță pentru cei care îi invocă numele, demonstrând puterea credinței neclintite și a devotamentului în fața adversităților.

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Ermie

„Mucenicul Tău, Doamne, Ermie, întru nevoinţa sa cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Stih: Sfinte Mucenice Ermie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Arătatu-te-ai stea luminătoare, luminând muceniceşte cu dumnezeiasca lumină a adevărului pe toţi cei care cu credinţă curată te cinstesc pe tine, Sfinte Mucenice Ermie.

Stih: Sfinte Mucenice Ermie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu plecarea cea către Dumnezeu, neluând nicicum în seamă toate cele din viaţă, ai intrat întru priveliştile mucenicilor şi surpând pe vrăjmaşul, l-ai biruit, înţelepte mucenice.

Stih: Sfinte Mucenice Ermie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu chipul şi cu sufletul fiind frumos, Ermie, te-ai făcut ostaş Împăratului Celui Ceresc şi pe vrăjmaşii Lui i-ai umilit desăvârşit, mucenice. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Nejertfind idolilor, preafericite, ţi-au scos dinţii tăi, cu care ai sfărâmat fălcile leilor celor gânditori şi te-ai încununat cu neveştejita cunună a biruinţei. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: