Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 4 decembrie 2021. Rugăciunea pe care creștinii o rostesc în această zi sfântă pentru sănătate

Calendar ortodox 4 decembrie 2021. Rugăciunea pe care creștinii o rostesc în această zi sfântă pentru sănătate

Calendar ortodox 4 decembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 4 decembrie, în fiecare an, este sărbătorită Sfânta Muceniță Varvara.

Calendar ortodox 4 decembrie 2021

Calendar ortodox 4 decembrie 2021. În această zi este prăznuită Sfânta Muceniță Varvara, cunoscută și cu numele de Vârvara, Vărvara, Bărbara sau Barbura. Este considerată în credința populară o sfântă a vindecării, iar enoriașii i se roagă pentru sănătate și protecție împotriva bolilor. Această zi reprezintă dezlegare la ulei și la vin pentru creștini.

Sfânta Muceniță Varvara a trăit în timpul Împăratului Maximilian, între anii 284-305. S-a remarcat încă de la o vârstă foarte fragedă pentru frumusețea sa trupească, așa că tatăl său a închis-o într-un turn cu intenția de a o proteja.

În ciuda faptului că părintele său era păgân, Sfânta Varvara se închina în fiecare zi Sfintei Treimi și și-a păstrat credința conform învățăturii creștinești. Tatăl său a ordonat construirea unei băi cu două ferestre, însă fiica sa i-a rugat pe muncitori să mai facă încă una, menită să reprezinte Sfânta Treime.

„Mai bine este sa fie trei decat doua, caci tu, parintele meu ai poruncit sa se faca doua ferestre in chipul precum mi se pare – a doi luminatori ceresti, al soarelui si al lunii, ca sa lumineze baia, iar eu am poruncit ca sa se faca si a treia in chipul luminii celei intreite, pentru ca trei sunt ferestrele luminii celei neapropiate, celei negraite, celei neapuse si celei neinserate, care lumineaza pe tot omul ce vine in lume”

Credința în Hristos i-a adus sfârșitul, ucisă chiar de sabia tatălui său. Acesta considera că oamenii sunt nedemni de frumusețea fiicei sale, iar faptul că ea a ales să-și închine viața creștinismului în loc să accepte religia păgână cu care a fost crescută i-a fost bărbatului de neacceptat.

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Varvara

Către tine ca la un adevărat izvor de vindecări şi grabnică tămăduire şi mult-minunată, Sfântă Fecioară Mare Muceniţă Varvara, noi, ticăloşii, scăpăm şi către sfântul tău chip cu nevoinţă căzând, ne rugăm: vezi rănile păcatelor noastre cele de peste tot trupul, vezi neputinţa sufletelor noastre, şi pe acestea cu obişnuita învăţătură a milosârdiei tale şi cu bună silinţă vindecă-le degrabă.

Ia aminte la glasul rugăciunii noastre, nu trece cu vederea suspinele aduse din ticăloasele noastre inimi şi ascultă strigarea noastră, ca ceea ce eşti singura noastră scăpare, care ai închipuit prin trei ferestre pe Preasfânta cea de o fiinţă şi nedespărţită Treime în baia părintească ce ţi se zidea. Pe Aceea roag-O pentru noi, păcătoşii şi netrebnicii robii tăi, ca să ne miluiască acum şi în ziua morţii noastre. Închină-te Părintelui ceresc, ca pe noi cei căzuţi sub povara păcatelor să ne ridice spre cuvântarea slavei Sale şi să ne îndrepteze, ca întotdeauna să avem sus inimile, să gândim la calea de sus, iar nu la cele pământeşti.

Roagă-L pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care în temniţă ruga ta cea mucenicească a auzit, ca şi pe noi, leneşii, cei ce şedem în trândăvie ca într-o temniţă, degrabă să ne întoarcă spre rugăciune şi spre alergarea la poruncile lui Dumnezeu şi să ne dea inimă ca să dorim a ne ruga neîncetat. Cheamă şi pe Sfântul Duh, Izvorul care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta muceniciei şi te-a ferit de ruşine cu aripile Sale, ca şi nouă, ruşinaţilor şi necuraţilor, să ne zidească inimi curate şi duh drept să înnoiască întru cele dinăuntru ale noastre; şi mai vârtos să ne întărească spre facerea faptelor bune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: