Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Sfântul pe care trebuie să-l pomenim

Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Sfântul pe care trebuie să-l pomenim

Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Este zi de mare sărbătoare în cursul zilei de sâmbătă. Are loc pomenirea Sfântului Mucenic Eupsihie din Cezareea Capadociei.

Sfântul Mucenic Eupsihie s-a născut în Cezareea Capadociei, dintr-o familie bună. Acesta a îndurat chinuri cumplite pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa în Hristos. Acestui sfânt este bine să i te rogi de câte ori ai un necaz sau o suferinţă trupească, iar rugăciunea este mai puternică dacă o rosteşti în ziua praznicului.

Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Rugăciunea care trebuie rostită

Iată cum sună rugăciunea scurtă a Sfântului Eupsihie care îi fereşte de boală și necazuri mari pe toți cei cu credință în suflet.

Mucenicul Tău, Doamne, Eupsihie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, apără-ne de boala grea și de necazurile grele care ne înconjoară, Hristoase Dumnezeule.

Cu îndrăznire cântând chinurile tale, Fericite Eupsihie, mă rog ţie, ca unuia ce ai îndrăznire, răpeşte sufletul meu de la tirania bolilor și necazurilor, mucenice.

Gândul tău cu plecarea cea către Dumnezeu s-a lepădat de toate cele desfătătoare ale vieţii şi cu totul frumos s-a arătat, împărăţind asupra patimilor, Sfinte Fericite Eupsihie.

Cu bun curaj săvârşind lupta, ai biruit pe vrăjmaşul cel războinic, mucenice, primind dar de minuni de la Dumnezeu. Cu darul tău, ajută-mă sfinte să scap de boala grea și de necazurile care mă înconjoară, acum și pururea, și-n vecii vecilor. Amin!

Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Alți sfinți pomeniți în această zi

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
– Peacuviosului Vadim Arhimandritul si a celor sapte ucenici ai lui;
– Sfintilor mucenici din Persida;
– Sfantului Avdiisus;

Maine, 10 Aprilie, se va face pomenirea sfintilor mucenici Terentie, African, Maxim si Pompie, potrivit CrestinOrtodox.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: