Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 august 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștinii ortodocși

Calendar ortodox 9 august 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștinii ortodocși

GALERIE FOTO (2) Calendar ortodox 9 august 2021

Calendar ortodox 9 august 2021. Creștinii ortodocși îl prăznuiesc luni, 8 august, pe Sfântul Matia, care a fost ales în locul lui Iuda Iscarioteanul, prin tragere la sorți. Tot în această zi sunt sărbătoriți Sfinții zece Mucenici, care au mărturisit pentru Sfânta icoanp a Mântuitorului: Iulian, Marchian, Ioan, Iacov, Alexie, Dimitrie, Fotie, Petru, Leontie si Maria Patrichia, Patimirii Sfântului Antonin, Cuviosul Psoe, Aflarea icoanei nefăcute de mâna din Camoliane și Sfântul Gherman din Alaska.

Calendar ortodox 9 august 2021. Sfântul Matia

Sfântul Matia a fost ales în rândul celor doisprezece Apostoli, prin tragere la sorți. Sfântul Evanghelist Luca a pocestit episodul în care Sfântul Matei a fost ales. „si au pus inainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis si Iustus, si pe Matia. Si, rugandu-se, au zis: „Tu, Doamne, Care cunosti inimile tuturor, arata pe care dintre acestia doi l-ai ales sa ia locul acestei slujiri si al apostoliei din care a cazut Iuda, ca sa mearga in locul lui. Si au tras la sorti; si sortul a cazut pe Matia; si el s-a randuit impreuna cu cei unsprezece apostoli“ Acesta era cu neamul din Betleem , din seminția lui Iuda, care l-a învățat în Ierusalim din copilărie Scripturile și înțelegerea Legii.

Conform unor doumente, Apostolul Matia a primit martiriul în Etiopia, în timp ce alte scrieri arată plecarea sa din Etopia spre Macedonia și Iudeea, locuri unde va vesti învățătura lui Hristos. De asemenea, este scrisă și aducere sa la Templu, din porunca arhiereului Anania, spre a răspunde acuzaților aduse de iudei că propăvăduiește un proroc fals, pe Iisus Nazarineanul. Pentru că nu vrea să renunțe la credința pentru Dumnezeu, acesta este bătut cu pietre până la moarte. Să nu fie acuzați de romani pentru ucidea nedreaptă. i-au tăiat capul Sfântului Matia, cu o secure. Romanii apelau la această practică, când cineva se ridica împotriva Cezarului. Așadar, moartea lui Matia era un motiv pentru nerespectarea legii romane.

Sfantul Matia

Moaștele Sfântului Apostol Matia au fost aduse la Roma de impărăteasa Elena, în anul 324, iar o parte din ele au fost trimise în Trier, cel ami vechi oraș din Germania. Ulterior, acestea au fost mutate în biserica abatiei benedictine, care își va lua numele Sfântul Apostol Matia. Aceasta a devenit loc de pelerinaj pentru Biserica Romano-Catolică. Există două versini cu privire la locul morții sale, și sunt documente care vorbesc despre prezența moaștelor sale în Georgia de astăzi.

Troparul Sfântului Apostol Matia, glasul al 3-lea:

Sfinte Apostole Matia, roagă pe milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Rugãciune cãtre Sfântul Apostol Matia

O, marite Sfinte Apostol Matia, in planul lui Dumnezeu tu ai fost ales sa iei locul nefericitului Iuda care si-a vandut Stapanul. Tu ai fost ales datorita vietii tale juste si chemarii Spiritului Sfant.
Obtine pentru noi harul de a duce o viata justa, precum ai dus tu, si sa fim chemati de acelasi Spirit spre a servi Biserica din toata inima. Apoi dupa o viata petrecuta in daruire si lucruri bune fa sa fim primiti alaturi de tine in rai, unde sa cantam pentru eternitate marirea Tatalui, Fiului si Spiritului Sfant. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: