Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 9 iulie 2024. Ce mare sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 9 iulie 2024. Ce mare sfânt este sărbătorit

Rugăciunea care face minuni.

În fiecare an, pe data de 9 iulie, credincioșii ortodocși sărbătoresc pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Pangratie, episcopul Taorminei. Această zi este dedicată unui sfânt cu o istorie impresionantă, recunoscut pentru viața sa de devotament și pentru martiriul său în numele credinței creștine.

Cine a fost Sfântul Sfințit Mucenic Pangratie

Sfântul Pangratie s-a născut în Antiohia, într-o familie de creștini evlavioși. Se spune că părinții săi l-au adus încă de mic în preajma apostolilor Petru și Pavel, iar acesta a fost influențat profund de învățăturile lor. După moartea părinților săi, Pangratie a ales să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu, retrăgându-se într-o zonă izolată pentru a se ruga și a medita.

Cu toate acestea, viața sa de pustnic nu a durat mult, deoarece apostolul Petru l-a chemat să devină episcop al Taorminei, în Sicilia. În această funcție, Sfântul Pangratie s-a dovedit a fi un lider spiritual carismatic și curajos, convertind mulți oameni la creștinism și stabilind comunități creștine puternice.

Martiriul Sfântului Pangratie

Curajul și devotamentul Sfântului Pangratie nu au fost trecute cu vederea de autoritățile păgâne ale vremii. Eforturile sale de a răspândi creștinismul au atras furia acestora, iar Sfântul Pangratie a fost arestat și supus unor torturi groaznice. Deși a suferit mult, el nu și-a pierdut niciodată credința și a continuat să își mărturisească dragostea pentru Hristos până în ultimele momente ale vieții sale.

Moartea sa martirică a avut loc în jurul anului 1 după Hristos, iar el a fost considerat de atunci un exemplu de devotament și curaj pentru toți creștinii. Credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Pangratie nu doar pentru viața sa de slujire, ci și pentru sacrificiul său suprem în numele credinței.

Importanța sărbătorii Sfântului Pangratie în calendarul ortodox

Sărbătoarea Sfântului Pangratie este un moment important în calendarul ortodox, deoarece ne amintește de puterea credinței și de curajul de a apăra valorile creștine, indiferent de circumstanțe. În această zi, credincioșii participă la slujbe speciale în biserici, se roagă și aduc omagii sfântului prin diverse tradiții și obiceiuri.

Pe lângă rugăciuni, multe comunități ortodoxe organizează procesiuni și alte evenimente religioase pentru a celebra viața și martiriul Sfântului Pangratie. De asemenea, este o zi în care mulți oameni reflectează asupra propriei lor credințe și își reînnoiesc angajamentele spirituale.

Sfântul Pangratie este, de asemenea, considerat un ocrotitor al celor care sunt persecutați pentru credința lor și al celor care se confruntă cu provocări spirituale. Mulți credincioși îi cer ajutorul și protecția în rugăciunile lor zilnice, considerându-l un sfânt puternic și binefăcător.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: