Redactia.ro
Home » Sport » Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Ce s-a întâmplat

Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Ce s-a întâmplat

GALERIE FOTO (2) Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Ce s-a întâmplat

Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. Veste trăsnet pentru fanii lui David Popovici. Campionul nostru s-a retras din finala probei de 400 de metri liber ale competiției. Iată ce s-a întâmplat cu el și care sunt motivele oficiale transmise presei.

Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma 2022. El a reușit al patrulea timp, cu 3:47.99, iar în total, opt înotători s-au calificat în finală.

„O să vin din ce în ce mai mult și la proba asta. Am dat ce am putut pentru dimineața asta”, a fost prima reacție a lui David Popovici, când încă nu știa dacă este calificat în finală, conform TVR.

Sportivul român a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) și 200 m liber în cadrul CE de la Roma. Totuși, el și antrenorul lui, Adrian Rădulescu, au decis ca acesta să se retragă din competiție, a spus Preşedintele Federaţiei Romane de Natatie, Camelia Potec. Sunt mai multe motive invocate, printre care și oboseala.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri”, se arată în mesajul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

Campionatele Europene de natație de la Roma 2022. David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Ce s-a întâmplat
Foto: Profimedia

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern nu va organiza o conferință de presă la sosirea lui David Popovici în România de la Campionatul European de natație seniori de la Roma

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a transmis pe Facebook un comunicat de presă prin care a anunțat că nu va organiza o conferință de presă la sosirea lui David Popovici în România de la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

„Federația Română de Natație și Pentatlon Modern nu va organiza o conferință de presă la sosirea lui David Popovici de la Campionatul European de natație seniori de la Roma, acolo unde sportivul român a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) și 200 m liber.
Totuși, pentru că știe că relația cu mass-media este una foarte importantă, înainte de a pleca spre Lima, la Campionatul Mondial de juniori, David Popovici va răspunde vineri, 19 august, într-un interviu video, întrebărilor presei din România.
Interviul va fi realizat de către echipa de comunicarea a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, iar mass-media este rugată să transmită toate întrebările pentru David pe adresa de email press@frnpm.ro, până vineri, 19 august, ora 12:00”.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: