Redactia.ro
Home » Știri » Când a fost primul Revelion televizat din România. Postul TV încă organizează spectacole

Când a fost primul Revelion televizat din România. Postul TV încă organizează spectacole

Într-o seară magică de Revelion, pe 31 decembrie 1956, s-a petrecut un moment istoric în România: primul Revelion televizat. Mesajul plin de speranță și entuziasm al primei crainice a Televiziunii Române, Cleo Stieber, a deschis ușa către o nouă eră în cultura și media românească.

Primul Revelion Televizat din România: O Inovație în Anii ’50

Pe data de 31 decembrie 1956, România a făcut un pas important în istoria sa culturală și media, marcând începutul unei tradiții speciale: primul Revelion televizat. Mesajul inaugural a fost transmis cu căldură de către Cleo Stieber, prima crainică a Televiziunii Române, care a deschis oficial prima transmisie TV de Anul Nou din țară. Această ocazie a marcat începutul unei evoluții televizate de-a lungul a 65 de ani în România.

De la Studio Improvizat la Emisiuni Colorizate

Primul Revelion televizat din România a avut loc într-un studiou improvizat de pe strada Moliere, fiind o transmisie live în București. La acea vreme, Televiziunea Română avea doar 150 de angajați și un singur car de reportaj, iar transmisia nu ajunsese în toate casele românilor, ci doar în cele ale norocoșilor posesori ai unor televizoare importate din URSS.

În următoarele decenii, Televiziunea Română a evoluat semnificativ, transmitând spectacole de teatru în direct și ajungând la programe colorizate în 1983, cu o creștere a audienței și a acoperirii în țară. Aceste dezvoltări au marcat o tranziție impresionantă de la primele zile ale televiziunii în România la o prezență semnificativă în viața culturală și media a țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: