Redactia.ro
Home » Sport » Când a fost reprogramată „Lupta secolului” – Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk?

Când a fost reprogramată „Lupta secolului” – Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk?

Cea mai așteptată luptă a anului în boxul profesionist, dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk, a fost amânată. Pugilistul britanic a suferit o accidentare gravă în zona ochiului, iar lupta, programată inițial pe 17 februarie, se va disputa în cele din urmă pe 18 mai.

Denumită „Lupta secolului”, bătălia de 100 de milioane de lire sterline a fost amânată deoarece Fury s-a tăiat în timpul unui antrenament deasupra ochiului. Din imaginile publicate, tăietura este gravă, iar presa britanică scrie că Fury a fost în pericol să-și piardă vederea.

Imediat după evenimentul nefericit, Fury a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente și a fost cusut deasupra ochiului. Astfel, având în vedere că necesită o perioadă de recuperare de câteva luni, el nu a mai putut lupta în februarie cu Oleksandr Usyk, iar partida se va desfășura pe 18 mai.

„Sunt absolut devastat după ce m-am pregătit pentru această luptă atât de mult timp și am ajuns într-o formă excelentă. Îmi pare rău de toți cei implicați în acest eveniment uriaș și voi lucra cu sârguință pentru a lupta la data reprogramării, odată ce ochiul se va vindeca. Îmi cer scuze tuturor celor afectați, inclusiv echipei mele, echipei lui Usyk, partenerilor și fanilor, precum și gazdelor noastre și prietenilor mei din Regatul Arabiei Saudite”, a spus Tyson Fury.

Vestea amânării nu a fost primită tocmai bine de echipa lui Usyk, care l-a acuzat, prin vocea managerului Egis Klimas, de lașitate. Răspunsul lui Fury nu s-a lăsat prea mult așteptat. „De ce să nu vreau să lupt pentru cea mai mare bursă din viața mea? N-ai luptat niciodată și mă numești pe mine laș? Niciodată n-am fost laș, n-am dat înapoi în fața unui om niciodată”, a răspuns Fury.

Lupta va avea loc pe Kingdom Arena din Riad

Lupta se va disputa tot în Arabia Saudită, la Riad, în Kingdom Arena. Aici au avut deja loc două partide foarte importante din box, Tyson Fury vs. Francis Ngannou și Anthony Joshua vs. Otto Wallin.

Consilierul la curtea regală a Arabiei Saudite, Turki Alashikh, a afirmat că pugiliștii vor primi 10 milioane de lire sterline dacă lupta se va mai amâna. Totuși, având în vedere bursele impresionante puse în joc, șansele unei noi amânări sunt infime.

Miza importantă pusă în joc

Partida dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk va stabili primul campion mondial de necontestat la categoria grea după 24 de ani. Usyk deține titlul la categoria grea WBO, WBA, IBF, IBO și The Ring, în timp ce Fury este campion mondial la WBC. Ultimul pugilist care a deținut centurile unificate la categoria grea a fost un nume de legendă din acest sport, Lennox Lewis, în 1999 și 2000.

Tyson Fury are 35 de ani, măsoară 2.06 metri, iar până acum a înregistrat 34 de victorii (24 prin KO) și o singură remiză. De partea cealaltă, Oleksandr Usyk este cu doi ani mai în vârstă, are 1.91 metri, iar până acum a câștigat 21 de partide (14 prin KO) fără să piardă vreuna.

Chiar dacă Fury a suferit o accidentare, specialiștii sunt de părere că își va reveni sută la sută până în luna mai, astfel că accidentarea nu îl va afecta. Astfel, cotele la pariuri sportive nu s-au schimbat după ce lupta a fost amânată, iar Fury este în continuare ușor favorit, în timp ce Usyk pornește cu șansa a doua.

Lupta dintre Fury și Usyk trebuia să aibă loc inițial pe 23 decembrie 2023, însă victoria controversată pe care britanicul a obținut-o în partida cu Francis Ngannou l-a determinat să solicite un răgaz. Fury începuse pregătirile încă de la finalul anului trecut, în speranța că va fi pregătit de confruntarea cu Usyk, dar accidentarea gravă pe care a suferit-o l-a determinat să mai ceară o amânare.

În orice caz, specialiștii se așteaptă la o luptă epică, în ceea ce va fi cu siguranță cea mai așteptată bătălie a anului în boxul profesionist. Ambii pugiliști au avantajele lor, dar există și minusuri. La nivelul declarațiilor, Fury a fost mai vocal și l-a amenințat în numeroase interviuri pe Usyk, în încercarea de a-l intimida. De partea cealaltă, Usyk a răspuns cu eleganță de fiecare dată și a oferit răspunsuri pline de diplomație, în care a amenințat că își respectă adversarul și că va vorbi în ring.

Sursa foto – canva.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini