Redactia.ro
Home » Știri » Când ar putea reveni Simona Halep în circuitul WTA: „Ea tot va fi suspendată”

Când ar putea reveni Simona Halep în circuitul WTA: „Ea tot va fi suspendată”

Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj
Simona Halep, unul dintre cei mai apreciați jucători de tenis din lume, se confruntă cu o perioadă dificilă în cariera sa. După ce a fost depistată pozitiv în urma testului antidoping la US Open 2022, a fost suspendată temporar și acum așteaptă să fie audiată de Sport Revolutions, un tribunal independent din Londra. Pe lângă aceasta, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a identificat incorectitudini în pașaportul ei biologic, adăugând încă o acuzație în fața jucătoarei române. Cu toate acestea, există incertitudine în privința perioadei de suspendare pe care o va primi Halep. Recent, un reputat jurnalist american a dezvăluit când ar putea reveni în circuitul WTA!

Simona Halep, două capete de acuzare

În prezent, Simona Halep așteaptă audierea în fața Sport Revolutions, un tribunal independent din Londra, pentru a-și prezenta cazul și a răspunde acuzațiilor. În timp ce aceasta se pregătește pentru audiere, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a observat incorectitudini în pașaportul biologic al sportivei. Această descoperire a condus la o dublă acuzație pentru Halep și amplifică gravitatea situației sale.

Când ar putea reveni în circuitul WTA

Un jurnalist renumit de la New York Times, Ben Rothenberg, a dezvăluit recent că există speculații privind perioada de suspendare pe care o va primi Simona Halep. Potrivit acestuia, chiar dacă Halep ar demonstra că s-a contaminat cu substanța interzisă accidental, conform regulamentului, suspensia minimă este de un an. Aceasta înseamnă că, chiar și în cel mai favorabil scenariu pentru Halep, ea nu va putea reveni pe teren mai devreme de luna octombrie a acestui an.

„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul în care anunță că a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă, ea tot va fi suspendată cel puțin un an. Asta ar însemna că, și dacă s-ar fi judecat mai devreme, ea oricum nu ar fi jucat tenis acum”, a anunţat Ben Rothenberg, jurnalist de la New York Times, relatează RTV. 

Impactul perioadei de suspendare asupra carierei Simonei Halep

O perioadă de suspendare de un an ar reprezenta o provocare majoră pentru Simona Halep și cariera sa în tenis. Ar însemna că sportiva română va rata o serie de turnee importante și va pierde oportunitatea de a acumula puncte în clasamentul mondial. În plus, lipsa de competiție ar putea afecta forma și ritmul său de joc, necesitând un efort suplimentar pentru a se întoarce în topul performanțelor.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: