Redactia.ro
Home » Știri » Când au loc următoarele alegeri locale în România

Când au loc următoarele alegeri locale în România

Următoarele alegeri locale în România au loc în doar câteva luni. Vor fi aleși primarii de județe și municipii, asta după ce a ajuns să fie îngropată tema alegerilor în două tururi. Când au loc următoarele alegeri locale în România?

Tema alegerilor în două tururi a rămas „în aer”

Acum 2 ani, înaintea campaniei electorale, una dintre principalele promisiuni ale PNL era revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Aceasta pare însă că a rămas „în aer”.
Pe 3 februarie 2020, vicepreședintele PNL Rareș Bogdan afirma că este „obligația noastră” de a milita pentru alegerea primarilor în două tururi. Declarații similare au fost făcute inclusiv și de către președintele Klaus Iohannis, care susținea că reprezintă un „pas esențial” pentru a garanta perspectiva noilor alegeri.
„Avem nevoie de o noua majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără si modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de patru ani”, afirma Klaus Iohannis în septembrie 2020.

Când au loc următoarele alegeri locale în România

2024 este anul în care vor avea loc următoarele alegeri locale din România. Acestea vor fi primele alegeri ce vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2008 și cu cele europarlamentare după 2014, fiind prima dată când toate cele 4 alegeri se desfășoară în același an.

Nicușor Dan, planuri mari pentru viitoarele alegeri locale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan se gândește la o nouă candidatură pentru funcția de primar general al Bucureștiului. Anunțul a fost făcut chiar de el, la B1 TV. Actualul edil al Capitalei speră să găsească sprijin la forțele politice de dreapta.
„Eu sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină la primăria Bucureştiului, peste doi ani şi câteva luni, O să vedem, Până atunci, important este să facem lucrurile pe care le aşteaptă bucureştenii”, a spus primarul Capitalei, la B1 TV.
Întrebat după cât timp ar trebui evaluată activitatea unui primar, Nicuşor Dan a spus că la finalul mandatului. În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, căreia i-a luat locul, edilul a spus că „a fost un primar dezastruos. Nu a făcut nimic din lucrurile importante pe care trebuia să le facă”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit sursei citate.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: