Redactia.ro
Home » Știri » Când au loc următoarele alegeri parlamentare în România

Când au loc următoarele alegeri parlamentare în România

Un sondaj CURS arată că PSD rămâne pe primul loc în preferințele românilor. Partidul Social Democrat ar câștiga detașat alegerile, pe locul doi clasându-se PNL,  în cazul în care ar fi alegeri săptămâna viitoare. Când au loc următoarele alegeri parlamentare în România?

Dacă ar fi alegeri săptămâna viitoare, PSD ar câștiga detașat

Sondajul ne arată că românii ar prefera stabilitate, iar PSD și PNL ar obține peste 60%, ceea ce le-ar asigura o majoritate confortabilă în Parlament.
Conform sondajului CURS, PSD ar obține 37%, în timp ce PNL ar obține 24%. Pe locul trei se clasează AUR cu 12%, în timp ce USR s-a prăbușit la 7%.
De asemenea, UDMR ar intra în Parlament cu 5%. În buza pragului electoral se află PMP și PPUSL, ambel partide cu 4%.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1005 repondenți, în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților. Perioada de realizare: 13 – 22 iulie, 2022, potrivit stiripesurse.ro.

Când au loc următoarele alegeri parlamentare în România

Următoarele alegerile parlamentare în România vor avea loc în anul 2024. Alegerile generale din țara noastră au loc la fiecare patru ani, când se aleg membrii Parlamentului din Camera Deputaților și Senat. Prin urmare, mandatul acestora durează patru ani.
Candidații, aleși printr-un sistem de liste proporționale, sunt în competiție pentru unul din cele 345 de locuri din Camera Deputaților (un deputat la 70.000 locuitori) și 140 în Senat (un senator la 160.000 locuitori).

Introducerea votului uninominal, respinsă de Comisia Electorală

Odată cu referendumul constituțional din perioada 18-19 octombrie 2003 s-a pus și problema introducerii votului uninominal, însă Comisia Electorală a respins propunerile pentru introducerea acestei proceduri în februarie 2004. Conform aceluiași referendum alegerile prezidențiale au fost decalate, astfel că durata unui mandat de președinte este acum de cinci ani, spre deosebire de cel al unui parlamentar, care este limitată la patru ani.
România are o formă de organizare și de conducere politică a societății bazată pe principiul exercitării puterii de către popor. Statul român se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor – legislativă, executivă și judecătorească – în cadrul democrației constituționale.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: