Redactia.ro
Home » Știri » Când începe facultatea? Anul Universitar 2022 – 2023 se apropie rapid

Când începe facultatea? Anul Universitar 2022 – 2023 se apropie rapid

admitere facultate

A început numărătoarea inversă până la începutul anului Universitar 2022 – 2023. Studenții și viitorii studenți mai au mai puțin de două luni la dispoziție pentru a se bucura de vacanța de vară. Când încep cursurile la facultate?

Numărătoarea inversă până la începutul anului universitar 2022 – 2023

Nu mai este mult până când va începe anul Universitar 2022 – 2023. Potrivit Ministerului Educației, semestrul 1 din anul școlar universitar 2022-2023 începe la data de 26 septembrie 2022. Predarea cursurilor are loc până pe 23 decembrie 2022, iar mai apoi urmează o vacanță de două săptămâni între 24 decembrie și 8 ianuarie.

Când încep studenții prima sesiune din anul universitar 2022 – 2023

Studenții trebuie să se pregătească din timp pentru că pe 6 ianuarie încep prima sesiune, care va dura trei săptămâni. Cel de-al doilea semestru începe pe 20 februarie 2023, iar predarea va fi finalizată la data de 9 aprilie 2023. Pe 5 mai începe o nouă sesiune, care se va termina pe 26 iunie.

Facultățile din România au început procesul de admitere. Multe dintre acestea, recrutează studenții pe baza mediei de la bacalaureat. Sunt și facultăți, unde contează fie o probă scrisă, fie un interviu, fie media la anumite probe de la BAC 2022 sau din anii de liceu.

Admiterea la Universitatea din București – 8000 de locuri la buget

La Universitatea din Bucureşti, pentru admiterea din acest an, există peste 8.000 de locuri bugetate. Concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti din sesiunea de vară se desfăşoară pe tot parcursul lunii iulie, a precizat UniBuc. Mai mult, universitatea a precizat că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe site-urile facultăţilor.

Cele mai multe locuri – 525 – sunt la Facultatea de Limbi străine, urmată de Litere – 507 și de Matematică și Informatică – 437.

Admiterea la ASE – 3500 de locuri la buget

La începutul lunii iulie, a început concursul de admitere la programele universitare de licență la ASE pentru anul universitar 2022-2023. Facultățile Academiei de Studii Economice din București sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

În ce constă concursul de admitere la ASE

eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Admiterea la Universitatea Politehnică – 4500 de locuri la buget

Universitatea Politehnică București pune la dispoziție 4471 de locuri la buget și 1095 cu taxă. În cadrul acesteia sunt 15 facultăți, cu 85 de program de studii. Cele mai multe locuri la buget – 635 – sunt la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Admiterea în UPB se face printr-un concurs cu probe scrise sau printr-un concurs de dosare în funcție de strategia fiecărei facultăți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: