Redactia.ro
Home » Știri » Când intră pensiile în decembrie 2022 și ianuarie 2023. Marius Budăi cere să fie plătite cât mai repede

Când intră pensiile în decembrie 2022 și ianuarie 2023. Marius Budăi cere să fie plătite cât mai repede

Ministrul Muncii, Marius Budăi, cere ca pensiile să fie plătite mai repede. Acestea trebuiau plătite pe data de 5 decembrie, însă Ministrul Muncii susține că procesul trebuie să fie urgentat, având în vedere că ar putea fi modificat calendarul din cauza unor zile libere.

Când intră pensiile

Marius Budăi cere ca pensiile să fie plătite cât mai repede. Ministrul Muncii a anunţat că a propus ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători. Această propunere este încă în analiză. Este cunoscut deja faptul că începând cu 30 noiembrie şi până pe 4 decembrie, bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile. La fel ca în luna decembrie și la începutul lunii ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari. Pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

Ministrul a fost întrebat și dacă există riscul ca pensiile să fie plătite cu întârziere, în ianuarie, așa cum s-a mai întâmplat în anii precedenți.

Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere.  După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Anunțul făcut de Marius Budăi

Marius Budăi spune că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, însă este posibilă o întârziere a acestora. „Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a mai spus ministrul Muncii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: