Redactia.ro
Home » Știri » Când se alocă echipamentul individual de protecție?

Când se alocă echipamentul individual de protecție?

Echipamentul individual de protecție este orice echipament purtat, ținut sau utilizat în alt mod de către un angajat la locul de muncă, inclusiv accesoriile și accesoriile sale, dacă este conceput pentru a proteja siguranța și sănătatea angajatului.

Printre exemplele de îmbrăcăminte de lucru se numără pantalonii de lucru, pantalonii potriviți, cizmele de siguranță, căștile de protecție, scuturile faciale și multe alte dispozitive de protecție prevăzute de lege.

Ce nu este echipament de protecție?

Regulamentul nr. 395/2006 privind cerințele minime pentru furnizarea și utilizarea echipamentului individual de protecție la locul de muncă („Regulamentul”) oferă, de asemenea, o definiție negativă a echipamentului de protecție la locul de muncă, prin faptul că nu consideră următoarele ca fiind echipamente de protecție la locul de muncă:

Echipamentul individual de protecție a muncii nu este:

● haine de munca normală, uniformele sau încălțămintea obișnuită,

● mijloacele prin care serviciile de urgență acordă asistență,

● echipamentul utilizat în transportul rutier,

● echipamentul sportiv,

● echipamentul de autoapărare și de descurajare.

TIP:

Îmbrăcămintea de lucru, încălțămintea și alte echipamente de protecție sunt special concepute pentru a respecta standardele legale pentru a proteja angajații de o varietate de riscuri pentru sănătate. Cei interesați pot găsi, de asemenea, pantaloni de lucru cu centură certificată la acest magazin specializat.

Alocarea de echipamente de protecție personală

Angajatorul furnizează echipamentul individual de protecție în conformitate cu lista sa de echipamente de protecție personală furnizate, pe baza unei evaluări a riscurilor și a unei evaluări a pericolelor.

Angajatorul furnizează echipament individual de protecție unui angajat dacă:

● pericolul nu poate fi eliminat sau redus prin mijloace tehnice,

● prin mijloace de protecție colectivă sau prin metode și forme de organizare a muncii.

Înainte de a selecta echipamentul individual de protecție, la evaluarea riscului și la evaluarea pericolelor care decurg din procesul de lucru și din mediul de lucru, angajatorul trebuie să analizeze pericolele și să le identifice pe cele care nu pot fi excluse sau limitate în modul prevăzut la articolul 2 din decretul în cauză și care pot pune în pericol viața sau sănătatea angajatului, precum și să evalueze ceilalți parametri prevăzuți de lege.

Echipamentul individual de protecție, cum ar fi pantalonii de lucru cu centură, este pus la dispoziția angajatului în mod gratuit de către angajator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini