Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când se plantează roșiile și când se montează solarul

Când se plantează roșiile și când se montează solarul

Când se plantează roșiile și când se montează solarul. Iată ce trebuie să știe orice român care vrea să aibă pe masă propriile roșii, unele dintre cele mai cultivate și consumate legume de la noi din țară.

Toată lumea care își dorește propria plantații de roșii trebuie să știe că delicioasele legume sunt cultivate în răsaduri. Puteți semăna semințe de roșii pentru răsaduri de seră chiar și acasă sau într-o seră.

Totodată, trebuie bine știut că roșiile trebuie plantate într-o anumită perioadă! Nici când vine vorba de solar, acesta nu poate fi montat oricând.

Când se plantează roșiile și când se montează solarul

La fel ca vinetele și ardeii, roșiile fac parte din familia botanică Solanaceae. Ca origine, prima dată au fost cultivate în sudul Americii de Nord și în nordul Americii de Sud.

Roșia este o plantă cățărătoare care are nevoie de o climă temperate pentru a crește normal. Ca și nevoie de spațiu, răsadurile pot atinge până la 3 metri înălțime. Deci cei interesați vor avea nevoie de pari înalți pentru a fi legată și ca să se poată dezvolta în voie.

Pentru roșii sănătoase, trebuie respectate câteva reguli clare. Răsadurile de roșii se plantează în grădină atunci când solul atinge o temperatură de cel puțin 10 grade.

Așadar, răsadurile de roșii se vor pune în pământ după jumătatea lunii aprilie, chiar și la începutul lunii mai.

Fertilizator natural pentru roșii

  •  3 l cu apa calda
  • 1/2 pahar de zahar
  • 100 g de drojdii dizolvate in apa

Toate se pun într-un borcan și se păstrează la loc călduros. Din când în când se agită borcanul, iar soluția este gata atunci când începe fermentarea.Se dizolva 1 pahar de solutie intr-o galeata de apa si se toarna cate 1 l de solutie diluata la fiecare tufa de rosii. Se fertilizeaza rosiile in acest fel de 3 ori pe parcursul vietii, iar recolta va fi foarte bogata. Tufele vor fi mari si rezistente, iar rosiile aromate si frumoase.

Când se montează solarul pentru roșii

Când vine vorba de solar, aici temperatura este mai mare, așadar se pot planta mai repede răsadurile. Chiar de pe 25 martie se poate începe procedeul.

Roșiile trebuie plantate cu mâna, în gropi nufoarte adânci. Adâncitura trebuie să aibă aproximativ 2 centimetri. Când vine vremea recoltării, aceats se poate face în luna mai.

De asemenea, roșiile se pot planta în solar și în luna iunie. În acest caz, primele roșii se vor recolta în august și septembrie.

Înainte de plantarea roșiilor, trebuie ținut cont și de cât de dezvoltat e răsadul. De dorit ar fi să aibă între 55 și 77 de zile.

Roșiile sunt foarte sensibile la temperaturile mici, așa că ideal ar fi să aveți peste 20 de grade în solar. Totodată, înăuntru nu trebuie să aibă mai mult de 26 de grade, ca să nu se usuce.

Solarul pentru roșii poate fi pus în funcțiune din luna martie. Este nevoie de circa 6 metri pătrați, dcâ este vorba de o plantație doar pentru consumul personal.

Solarul trebuie să fie pusă într-o zonă cu multă lumina, fără copaci în jur. Este recomandat și ca terenul pentru solarul de roșii să nu aibă o umiditate ridicată în sezonul rece.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: