Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când se plantează varza de toamna în câmp sau în grădina. Iată tot ce trebuie să știi!

Când se plantează varza de toamna în câmp sau în grădina. Iată tot ce trebuie să știi!

Dacă ți-ai dorit vreodată să plantezi varză, dar nu ai știut cum, îți explicăm toate detaliile pentru a avea parte de o recoltă de succes!

Care este temperatura optimă pentru varza de toamnă

Un aspect foarte important de luat în calcul înainte de a planta varza este temperatura, deoarece preferă temperaturi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius, cea minimă suportată este de 7 grade Celsius, iar cea maximă de 33 grade Celsius. După plantarea semințelor, acestea germinează în 10 zile dacă temperaturile sunt de 15 grade Celsius și în doar 6 zile, dacă temperatura este de 25 grade Celsius.

Care este solul optim pentru varza de toamnă

Varză de toamna are neapărată nevoie de soluri cu textură ușoară, bogată în materie organică, dar și bine drenată. Sunt recomandate solurile argilo-nisipoase, lutoase, aluviale, luto-nisipoase, argiloase sau argilo-lutoase, potrivit „cand.ro”. Totodată este foarte important și pH-ul, deoarece trebuie să știi că varza de toamnă preferă o valoare de 6.8-7.2.

Cum se plantează varza de toamna

Totodată, aceeași sursă ne explică faptul că semințele de varză se pun la o adâncime de 0.6-1 cm, iar distanță de plantare între acestea este de 2-4 cm. După cum spuneam, semințele au nevoie de 10 zile de germinare la o temperatura de 15 grade Celsius și doar 6 zile dacă temperatura este de 6 grade Celsius.

Aceasta se seamănă în perioada 10-15 mai, iar răsadurile obținute trebuie să aibă 3-4 frunze când se vor plantă, adică la aproximativ 40-50 de zile de la răsărire. Plantarea răsadurilor de varză de toamna se poate face în grădina sau în câmp în perioada 20 iunie – 5 iulie. Totuși, ia în considerare și distanță de plantare a răsadurilor de varză de toamna, care trebuie să fie de 70 cm între rânduri și de 35 cm între plantele de pe același rând.

La o săptămâna după plantare, răsadurile se verifică și dacă nu s-au prins trebuie înlocuite cu altele noi. Bineînțeles, asta dacă dorești și vrei să completezi golurile rămase în plantația ta. Totodată, irigarea este esențială, așa că se poate efectua prin picurare. Acest proces este obligatoriu la această cultură.

Recoltarea se face,toamna, începând cu luna septembrie.

Sursa foto: lifeandagri.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: