Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când trece România la ora de vară în 2022? Ceasul se dă înapoi cu o oră

Când trece România la ora de vară în 2022? Ceasul se dă înapoi cu o oră

ora de vară în 2022

România este printre puținele țări care au două fusuri orare, ce se schimbă în funcție de perioada anului. Așa se face că, în curând, vom trece la ora de vară în 2022. Când are loc, mai exat, acest eveniment în țara noastră?

Când se trece la ora de vară în 2022

Pentru a folosi cât mai mult timp lumina solară, România funcționează cu două fusuri orare. Astfel, în prima pare a anului se trece la ora de vară, având în vedere că se luminează mai devreme, iar ziua este mai îndelungată. În 2022, România va trece la ora de vară pe data de 27 martie. Ca-n fiecare an, schimbarea are loc în ultima duminică din martie, când ora 03:00 va deveni ora 04:00. Așadar, vom dormi mai puțin cu o oră și ne vom mai trezi mai devreme decât era organismul nostru obișnuit.

De altfel, specialiștii atrag atenția asupra acestei schimbări și a efectelor acestui fapt asupra organismului uman. Ei sunt de părere că organismul este afectat în mod negativ, fiind nevoit să se ajusteze la noua rutină. Unii oameni pot dezvolta simptome precum dureri de cap, oboseală, insomnii, nervozitate, amețeală, dureri musculare, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare și chiar pierderea ori modificarea apetitului.

Medicii mai spun și că organismul uman are, de regulă, nevoie de două săptămâni pentru a se putea obișnui cu schimbarea. Cele mai afectate persoane vor fi copiii și persoanele în vârstă, dat fiind faptul că organismul lor este mai sensibil.

Când se revine la ora de iarnă în 2022

Revenirea la ora de iarnă se va face în toamnă, pe data de 30 octombrie 2022, când ora 04:00 va deveni, din nou, ora 03:00. Schimbarea are loc în ultima duminică a lunii octombrie.
În 2021, trecerea la ora de vară a avut loc pe 28 martie, iar trecerea la ora de iarnă s-a întâmplat pe 31 octombrie, care a fost tot în ultima duminică a acelei luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: