Redactia.ro
Home » Știri » Când va cădea prima ninsoare în România. Meteorologii au vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă 

Când va cădea prima ninsoare în România. Meteorologii au vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă 

ninsoare

Meteorologii ANM au făcut un anunț neașteptat. Meteorologii au dezvăluit când vor avea loc primele ninsori în România. Ei au anunțat că iarna va veni mai devreme decât în anii trecuți. Iată detaliile!

Când va cădea prima ninsoare în România. Meteorologii au vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Dacă în anii trecuți ne-am obișnuit să nu avem ninsoare de Crăciun sau de Revelion, iată că în acest an situația se va schimba, anunță meteorologii ANM. Așadar, în sezonul rece 2023-2024, meteorologii Accuweather au transmis că primii fulgi de nea o să cadă chiar în primele zile ale lunii decembrie.

Conform meteorologilor ANM, în București prima zăpadă va avea loc estimativ chiar la data de 2 decembrie 2023. În ziua respectivă, temperaturile se vor încadra între -2 și patru grade Celsius.

Cu toate acestea, primul strat de zăpadă nu va fi depus atunci, deoarece pe data de 3 decembrie 2023, temperaturile atmosferice vor ajunge la 3 grade Celsius și se așteaptă să crească ulterior.

În schimb, pe 6 decembrie, de Ziua Sfântului Nicolae, experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prevăd temperaturi de până la 6 grade Celsius.

Luna decembrie din acest an va aduce o temperatură medie în țara noastră. Conform meteorologilor ANM, temperaturile în România vor varia între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F). În contrast, în restul Europei, zăpada va fi o raritate în această iarnă.

Meteorologii au anunțat că iarna 2023 – 2024 se va afla sub influența El Nino

Fenomenul meteorologic El Niño și-a făcut simțită prezența în Oceanul Pacific. Acest fenomen are impact asupra circulației atmosferice în diverse regiuni ale globului și poate contribui la depășirea pragului critic de creștere a temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius.

În Oceanul Pacific, a început să se manifeste un fenomen meteorologic natural denumit El Niño. Acesta se caracterizează prin încălzirea semnificativă a apelor din partea estică a Oceanului Pacific, determinând eliberarea unei cantități semnificative de căldură în atmosferă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: