Redactia.ro
Home » Știri » Când va începe vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS-COV-2. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Când va începe vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS-COV-2. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS-COV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

 

Cum va începe procesul de vaccinare anti-COVID

Ministerul a anunțat că primii vaccinați vor fi lucrătorii din sectorul medical și persoanele din grupele de risc. Acest lucru vine după ce vineri seară, pe 27 noiembrie, Guvernul a aprobat strategia de vaccinare anti-COVID-19.

Secretarul de stat în Minsiterul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat că statele UE vor primi vaccinul într-un mod etapizat. Însă, toate statele vor primi în același timp tranșe din vacin.

România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară.”, a afirmat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Horațiu Moldovan a mai explicat că se dorește vaccinarea întregii populații în mod eficient și sigur pentru respectarea tuturor reglementărilor impuse la nivel internațional. Procesul de vaccinare presupune mai multe etape, după cum a afirmat oficialul.

,,Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a afirmat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Horațiu Moldovan a precizat că situația epidemiologică de la nivelul UE este îngrijorătoare și se degradează de la o zi la alta. Mai mult, populația este expusă ,,unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile trebuie să se adapteze permanent la noi şi noi măsuri de gestionare a acestei situaţii aproape de catastrofă”.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a mai precizat că la nivelul ministerului, bătălia cu virusul este dată pe două fronturi, potrivit Agerpres. Astfel, Ministerul Sănătății se axează pe zona de prevenție și ep zona de îngrijire a bolnavilor în secțiile spitalicești de boli infecțioase.

Mai mult, și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre strategia de vaccinare. Acesta a declarat că speră ca primele vaccinuri să ajungă în România la începutul anului viitor.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a explicat șeful statului.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: