Redactia.ro
Home » Știri » Când vom renunța la masca de protecție? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Când vom renunța la masca de protecție? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Când vom renunța la masca de protecție_

Când vom renunța la masca de protecție?. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță a vorbit marți despre noile decizii luate în cazul persoanelor care doresc să se vaccineze. Potrivit acestuia, persoana din lista de așteptare pentru a se programa la vaccinarea împotriva coronavirusului, va fi notificată o singură dată, nu de 3 ori, cum se stabilise inițial. De asemenea, Gheorghiță a precizat că se va renunța la masca de protecție după ce pandemia de coronavirus se va sfârși și după ce peste 10 milioane de români se vor vaccina.

Când vom renunța la masca de protecție? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Când vom renunța la masca de protecție? Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, autoritățile au decis ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în spațiile publice, iar acest lucru i-a indignat pe toți români, care acum se întreabă când se va renunța definitiv la mască.

Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit marți, într-o conferință de presă despre noile decizii luate de autoritățile în legătură cu regulile din timpul pandemiei. Conform acestuia, s-a luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare pentru a se programa la vaccinare, și nu de 3 ori, așa cum era anunțat inițial. Această decizie a fost luată pentru a accelera rularea persoanelor în vederea programării și a vaccinării. Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre renunțarea la masca de protecție. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că această măsură va fi ultima eliminată, dar și după ce peste 10 milioane de români se vor vaccina. „Se va renunța la masca de protecție la final și după ce se vor vaccina peste 10 milioane de români”, a spus acesta.

Începând de miercuri, 7 aprilie, capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare va crește începând de mâine. Peste 3.000 de medici de familie, din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor vaccina în cabinetele lor. Valeriu Gheorghiță menționează că procentul este sub așteptări. Totodată, în cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura vaccinul AstraZeneca și Johnson&Jonhson. „În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru„, a mai spus Gheorghiță.

Peste 2 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID19

2.132.024 de români s-au vaccinat până acum împotriva coronavirusului, dintre care peste 1.220.000 de persoane cu ambele doze. De asemenea, peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână cu ajutorul echipelor mobile, persoane nedeplasabile, persoane dependente de dializă și persoană fără adăpost. A fost raportat un caz de reacție adversă severă, la vaccinul Moderna și peste 1.000 de reacții ușoare. „Randamentul este de peste 70% pentru programările la toate cele 3 vaccinuri. (…) 148.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați – procentul se apropie de 45% din totalul angajaților din domeniu„, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: