Redactia.ro
Home » Știri » Când vor fi eliberate diplomele de BAC pentru candidații care au susținut probele în iunie 2023. Cine sunt cei care au prioritate

Când vor fi eliberate diplomele de BAC pentru candidații care au susținut probele în iunie 2023. Cine sunt cei care au prioritate

GALERIE FOTO (2)

După rezultatele obținute anul acesta la examenul de Bacalaureat, viitorii studenți așteaptă cu nerăbdare momentul în care vor putea să își ridice diploma de BAC. Iată care sunt informațiile de care trebuie să ții cont pentru a intra în posesia actelor de care ai nevoie.

Când vor fi eliberate diplomele de BAC 2023

Elevii care au susținut examenul maturității se află în așteptarea eliberării diplomei de Bacalaureat, conform informațiilor oficiale pentru iulie 2023. Această eliberare este destinată în primul rând acelor elevi care au promovat examenul și nu au depus contestație. Totuși, diplomele vor fi eliberate înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după încheierea perioadei în care se pot depune contestații. Ministerul Educației a comunicat aceste detalii către inspectoratele școlare.

Potrivit informărilor oficiale, diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au trecut cu succes examenul în una dintre sesiunile speciale din mai 2023, sesiunea iunie-iulie 2023 sau sesiunea august-septembrie 2023 și care nu au depus contestație înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după încheierea perioadei în care se pot depune contestații.

„Diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială mai 2023, sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv sesiunea august-septembrie 2023 și nu au depus contestație, înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor”, se arată în documentul Ministerului Educației.

Cine sunt elevii care vor avea întâietate

În special, se recomandă acordarea priorității eliberării diplomei de bacalaureat candidaților care intenționează să se înscrie în instituții de învățământ superior imediat după finalizarea examenului de bacalaureat, deoarece prezentarea diplomei este o condiție necesară în acest proces.

Elevii care au trecut cu succes examenul de maturitate și nu au depus contestație vor putea obține diploma de Bacalaureat înainte de a afla rezultatele finale. Această măsură are scopul de a le oferi candidaților posibilitatea de a beneficia de diploma de bacalaureat într-un timp cât mai scurt și de a-și continua studiile la instituții superioare.

Eliberarea diploma de Bacalaureat înainte de afișarea rezultatelor finale și după finalizarea perioadei de depunere a contestațiilor este un demers important al Ministerului Educației, menit să faciliteze procesul de admitere la universități și colegii.

„Se recomandă eliberarea, cu prioritate, a diplomei de bacalaureat candidaților a căror înscriere la instituții de învățământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de bacalaureat este condiționat de prezentarea acesteia”, se arată în documentul Ministerului Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: