Redactia.ro
Home » Știri » Când vor lua elevii vacanța de iarnă în anul școlar 2023-2024. Cât durează, de fapt

Când vor lua elevii vacanța de iarnă în anul școlar 2023-2024. Cât durează, de fapt

Începutul anului școlar marchează o perioadă plină de speranțe și așteptări pentru elevi. Deși abia s-au întors în bănci, mulți dintre aceștia își fac deja planuri pentru vacanțele care punctează anul școlar. Una dintre cele mai așteptate și lungi vacanțe este, fără îndoială, cea de iarnă. 

Pentru a înțelege mai bine structura anului școlar 2023-2024 și a programului de vacanță, să aruncăm o privire asupra modulelor de studiu și a datelor importante. Primul modul de studiu se încheie pe data de 27 octombrie, marcând astfel finalul primei perioade de învățare a acestui an școlar. În intervalul 28 octombrie – 5 noiembrie, copiii se bucură de prima vacanță a anului. Acest moment de respiro îi pregătește pentru noul modul de învățare care începe pe 6 noiembrie.

Când vor lua elevii vacanța de iarnă

Momentul cel mai așteptat de elevi, vacanța de iarnă, este programată să înceapă pe 23 decembrie. Aceasta marchează sfârșitul activităților școlare în anul calendaristic, cu ultima zi de școală pentru elevi pe 22 decembrie.

Vacanța de iarnă se întinde pe o perioadă de două săptămâni și oferă elevilor o pauză bine-meritată de la cursuri. Aceștia se vor întoarce la școală pe 8 ianuarie, când începe al treilea modul de învățare.

Vacanța din februarie a elevilor

Al treilea modul de studiu se încheie în luna februarie, când elevii vor avea parte de o vacanță mobilă. Data acestei vacanțe este aleasă de fiecare inspectorat școlar în parte, la începutul anului școlar. Inspectoratele din fiecare județ au avut opțiunea de a alege între trei intervale de timp: 12 – 18 februarie, 19 – 25 februarie sau 26 februarie – 3 martie.

Majoritatea județelor au optat pentru cea de-a doua săptămână, astfel încât elevii din 25 de județe vor avea vacanța mobilă în perioada 19 – 25 februarie, conform datelor de la Ministerul Educației. Aceste județe includ Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Cluj, Sălaj, Bihor, Botoșani, Neamț, Harghita, Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Olt, Ialomița, Călărași, Ilfov și Municipiul București.

Pentru perioada 26 februarie – 3 martie au optat inspectoratele școlare din județele Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea. Doar două inspectorate au ales prima săptămână din acest interval, și anume cele din Bistrița-Năsăud și Satu Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: