Redactia.ro
Home » TV » Cântărețul de muzică populară Nicolae Sabău, răpus de COVID-19, la vârsta de 91 de ani

Cântărețul de muzică populară Nicolae Sabău, răpus de COVID-19, la vârsta de 91 de ani

Interpretul de muzică populară Nicolae  Sabău a murit din cauza noului coronavirus. Îndrăgitul cântăreț a decedat în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani. 

Cântărețul de muzică populară Nicolae Sabău a murit din cauza COVID-19

Coronavirusul a mai făcut o victimă în rândul artiștilor. Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani. El era internat la Spitalul Suport TBC din Baia Mare, după ce a fost  infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de familia acestuia pe rețelele de socializare.

Întreaga lume a muzicii populare este acum în doliu.

„O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicie. Drum lin spre ceruri, maestre Nicolae Sabău!”, a anunțat și publicația Maramureș Cotidian, pe Facebook.

Maramureșul și Cicârlăul său drag, vor fi mult mai sărace fără acest artist unic în felul lui. Eu Vasile Coca, am copilărit cu cântecele lui, iar mai apoi am avut onoarea de a cânta alături de el pe șcenă.Drum lin spre cer maestre Nicolae Sabău, sigur vei rămâne un exemplu de urmat pentru tinerii trecuți prin festivalul tău ‘Alină-te Dor Alină’ și un punct de referință a cântecului popular maramureșean și românesc.Veșnica lui pomenire!”, a mai scris și artistul Vasile Coca, pe Facebook.

Nicolae Sabău a împlinit vârsta de 91 de ani pe data de șapte decembrie. Însă, la doar câteva zile de la ziua de naștere, cântărețul de muzică populară a ajuns la spital.În Ajunul Crăciunului, interpretul de muzică populară a fost transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, acolo unde imediat a fost testat pentru coronavirus. Sâmbătă, interpretul din Baia Mare a primit rezultatul testului, acesta fiind pozitiv. În cursul zilei de luni a fost transferat la Spitalul Suport TBC Baia Mare.

Casa artistului, situată în Baia Mare, comuna Cicârlău a fost transformată în muzeu al artei şi cântecului popular. Interpretul a decis să lase casa drept moștenire comunității pentru a promova ideea artei autentice. Nicolae Sabău a fost și primar în perioada 2004-2008.

Nicolae Sabău a făcut parte din spița nobilă a interpreților de muzică populară din Transilvania, alături de Alexandru Grozuță, Emil Gavriș, Felician Fărcașu, Dumitru Sopon, Ion Cristoreanu, Petre Săbădeanu.

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: