Redactia.ro
Home » Știri » Căprioara Mădălina, salvată de la moarte de un bărbat din Botoșani. Decizia autorităților l-a îngenuncheat pe om: „E copilul nostru, am hrănit-o cu lingurița”

Căprioara Mădălina, salvată de la moarte de un bărbat din Botoșani. Decizia autorităților l-a îngenuncheat pe om: „E copilul nostru, am hrănit-o cu lingurița”

GALERIE FOTO (2)

Căprioară Mădălina avea doar o lună când bărbatul din Botoșani a găsit-o prin pădure tremurând. Deși mărturisește că devine tot mai greu să îngrijească animalul sălbatic, omul nu își dorește sub nicio formă să îl predea autorităților.

Puiul de căprioară a fost găsit în pădure tremurând de către bărbatul din Botoșani, care s-a dus la căutat de bureți cu un prieten. Impresionat de micuțul animal fără apărare, așa că a decis să o salveze. A luat-o acasă și a îngrijit-o pe Mădălina, așa cum a numit-o pe căprioară.

Căprioara Mădălina, salvată de la moarte de un bărbat din Botoșani. Decizia autorităților

„Pe 5 mai, m-am dus la pădure, la bureți (n.r. cules de ciuperci). Bureți n-am găsit. Ea era ghemuită, tremura. Am pus-o la sân și am venit acasă. O săptămână am hrănit-o cu lapte, cu lingurița, că nu putea să meargă în picioare”, povestește bătrânul.

Căprioara a băut câte 13 litri de lapte pe săptămână și s-a înzdrăvenit. Acum, la aproape opt luni, mănâncă orice fel de cereale.

După ce a găsit-o în păducere, omul din Botoșani a anunțat autoritățile. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor sportivi a încheiat un proces-verbal prin care bărbatul se obligă să o îngrijească.

Decizia autorităților legată de Căprioara Mădălina

Acum, bătrânul a primit cu ochii în lacrimi vestea că legea îi interzice să păstreze animalul sălbatic de care s-a atașat atât el, cât și soția sa. Acesta a mai spus că nu va preda animalul decât dacă o va ști în siguranță.

„Cum să nu plâng? Că o iubesc. Și vin să mi-o ia, s-o taie și să o mănânce? Soția are boala Parkinson. Este bolnavă în casă, la pat. Și mi-a spus << Nu o da de acasă, e copilul nostru. >> Vine în casă, la soție, și o linge pe degete. Sare pe pat la soție.”

Reprezentanții direcției silvice spun că deocamdată nu au nicio soluție pentru puiul de căprioară.

„Având în vedere că a fost crescută în captivitate, nu știm dacă se va adapta dacă o vom elibera în fondul forestier sau dacă nu va fi victima altor animale sălbatice”, spune directorul Direcției Silvice Botoșani, Marius Havriș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: