Redactia.ro
Home » Știri » Căpușele se pot scoate cu oțet. Cum ne ajutăm animalele în cel mai scurt timp

Căpușele se pot scoate cu oțet. Cum ne ajutăm animalele în cel mai scurt timp

Căpușele se pot scoate cu oțet. Cum ne ajutăm animalele în cel mai scurt timp

Dacă petreceți mult timp în grădină, animalele de companie pot deveni, fără să vrea, gazde pentru căpușe. Trebuie să știți că aceste căpușe sunt purtătoare de boli grave. Eliminarea căpușelor din curte poate fi dificilă, dar oțetul poate ajuta la prevenirea căpușelor de a se agăța de tine sau de animalele tale de companie.

Cum ajută oțetul în lupta cu căpușele

Oțetul este o alternativă ieftină, naturală și, în general, eficientă la scoaterea căpușelor. Însă oțetul în sine nu omoară căpușele. Cu toate acestea, poate fi folosit pentru a ajuta la eliminarea căpușelor odată ce acestea au pătruns în piele.

Cum scoateți căpușele cu ajutorul oțetului

Umpleți o ceașcă cu oțet alb distilat nediluat. Apoi înmuiați un tampon de vată sau  doar vată în oțet și atingeți-l de capătul dinspre căpușă. Căpușele urăsc mirosul oțetului și majoritatea dintre ele se vor retrage din piele pentru a scăpa de el. Folosiți o pereche de pensete cu vârful fin pentru a prinde căpușa și a o trage ferm afară.

În niciun caz nu răsuciți căpușa!

Nu răsuciți căpușa, care poate rupe capul de sub piele. Aruncați apoi animalul în cana cu oțet, unde se va îneca. După ce ați îndepărtat toate căpușele, aruncați oțetul și căpușele în toaletă sau în scurgere.

Îndepărtarea căpușelor cât mai repede posibil este esențială pentru a ajuta la prevenirea bolilor transmise de căpușe, cum ar fi boala Lyme și tularemia.

Cum ne protejăm de căpușe

Deoarece este mai ușor să preveniți problemele legate de căpușe decât să vă confruntați mai târziu cu o infestare cu căpușe, păstrați zonele cu iarbă din curte tăiate cât mai scurt posibil. Tundeți în mod regulat gazonul și păstrați grădinile libere de buruieni și resturi. Pentru a respinge căpușele cu oțet, umpleți o sticlă de spray cu părți egale de apă și oțet alb distilat și pulverizați gazonul. Alternativ, înmuiați bulgări de vată în oțet nediluat și puneți-i în jurul curții sau grădinii, având grijă să nu ajungeți cu oțet nediluat pe plante, ceea ce le poate ucid

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: