Redactia.ro
Home » Știri » Caracteristici și specificații tehnice ale ceasurilor Rolex Day-Date

Caracteristici și specificații tehnice ale ceasurilor Rolex Day-Date

Day Date este una dintre colecțiile care au consolidat prestigiul brandului, Rolex fiind prima companie care a reușit să revoluționeze modul în care ceasurile de mână funcționau. Dacă în trecut alte modele afișau data calendaristică pe cadran, elementul de noutate este adus de faptul că acum un ceas de mână putea arăta și ziua săptămânii concomitent. Așadar, Rolex Day Date este primul ceas care, pe lângă măsurarea timpului, ține loc și de calendar, cu o precizie ireproșabilă, caracteristică specifică mărcii. Cu toate acestea, modelul lansat în 1956 se remarcă printr-o serie de aspecte tehnice și estetice care l-au făcut să fie unul dintre cele mai bine vândute și, totodată, cele mai scumpe ceasuri din întreaga lume:

Rezistență la apă și șocuri

Calitatea și durabilitatea sunt caracteristici cheie pentru toate ceasurile care poartă semnătura Rolex, însă Day Date plusează în acest sens și devine unul dintre primele ceasuri rezistente la apă. Finisajele de mare precizie, materialele alese și felul în care carcasa este fixată de cadran garantează impermeabilitate, ceea ce face ca ceasul să poată fi utilizat în condiții optime chiar și la 100 de metri adâncime. Acest lucru a făcut ca noul model să fie utilizat de scafandri profesioniști care aveau nevoie de un instrument pentru măsurarea timpului în adâncuri și care să nu fie afectat de diferențele de presiune. Totodată, duritatea oțelului și îmbinările realizate manual garantează rezistență în fața șocurilor puternice, îl protejează de zgârieturi și garantează un aspect impecabili ani la rând de la momentul achiziției.

Certificat de cronometru Superlative

Un concept introdus în lumea ceasurilor de lux chiar de Rolex, această certificare atestă acuratețea instrumentelor de a măsura timpul, fără decalaje sesizabile în timp. Acest certificat se obține în urma a numeroase testări prin care se verifică modul în care ceasurile își păstrează funcțiile în timp, în așa fel încât să reflecte precizia care a consacrat brandul, cu o diferență de doar câteva secunde de la o lună la alta. Totodată, sunt testate rezerva de putere, rezistența la apă și autonomia de funcționare pentru a garanta că ceasul se ridică la nivelul standardelor proclamate. Fiecare model care trece aceste teste primește certificarea Superlative care este simbolizată printr-un sigiliu verde și o garanție internațională de cinci ani care însoțesc fiecare Rolex la achiziție.

Brățara President

Din punct de vedere estetic, Day Date are multe detalii care îl diferențiază de oricare alt model, însă brățara President este elementul care l-a consacrat, fiind creată special pentru președinții celor mai puternice state din lume în anul 1956. Realizată integral din aur de 18k sau platină 950, cu trei elemente semicirculare, aceasta garantează fiabilitate și confort sporit la purtare. O emblemă a eleganței și bunului gust, brățara este pusă în valoare în multe feluri prin detaliile inedite care au devenit aspecte estetice definitorii, chiar inițial au fost create pentru a facilita îmbinările tehnice.

Un exemplu în acest sens este Rolex Day-Date 40 Cadran Verde – 228235 – 40 mm, care impresionează prin culoarea unică a cadranului, dar și prin modelul canelat al bezelului. Această caracteristică a fost folosită în principal pentru înșurubarea fixă a acestuia pe cadran, pentru a asigura impermeabilitate și durabilitate în fața tuturor factorilor nefavorabili la care ar fi putut fi expus ceasul, devenind în timp element distinctiv pentru această colecție și nu numai.

Acest model a atras atenția marilor personalități ale lumii de la acea perioadă, în special președinților Statelor Unite ale Americii, devenind cunoscut publicului larg drept „ceasul președintelui”.

Day Date este modelul care a înglobat toate caracteristicile definitorii ale brandului Rolex, de la mecanismul de înaltă precizie, cronometru automat și rezistență la apă, la afișarea completă a datei și a zilei săptămânii, fiind o combinație inedită între eleganță și inovație.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini