Redactia.ro
Home » Știri » Carantină pentru acești români care intră în țară! Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

Carantină pentru acești români care intră în țară! Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

Carantină pentru acești români care intră în țară

În ultimele zile, frontierele României au fost luate cu asalt de românii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă în țară. Puțini știau, însă, ce condiții trebuie îndeplinite pentru a evita carantinarea pe teritoriul României. Așa se face că peste 16.000 de persoane vor petrece Crăciunul în izolare. Iată, așadar, ce trebuie să faci pentru a evita carantinarea!

Carantină pentru acești români la întoarcerea în țară

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că peste 16.000 de români întorși în țară și vor fi nevoiți să intre în carantină. Asta pentru că nu au prezentat dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative RT-PCR, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.

„Oamenii trebuie să ştie că, aşa cum respectă regulile în ţările din care vin, aceeaşi abordare trebuie să fie şi acasă… Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI… Trebuie să fim serioşi… prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconştienţi ca să raspândim cu bună ştiinţă o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la un post de televiziune, Alexandru Rafila.

Formularul PLF, obligatoriu în România

Ministrul Sănătății a anunțat că formularul PLF a devenit obligatoriu începând de astăzi, 20 decembrie, la intrarea în țară. El poate fi completat electronic prin aplicația https://plf.gov.ro.

Acest formular cuprinde câmpuri privind identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din 14 zile, adresa de destinație și, dacă e cazul, datele minorilor care îi însoțesc. „Le recomandăm oamenilor și le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect, pentru că aplicația face validări cu bazele de date ale statului și va semnala orice greșeală”, au atenționat autoritățile.

Atenție! Se dă amendă pentru necompletarea acestui formular. Potrivit autorităților, cei care nu completează digital acest formular în decurs de 24 de ore de la sosirea în țară riscă amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: