Redactia.ro
Home » Știri » Carantină totală de Crăciun și Revelion! În această țară se iese din casă doar cu SMS

Carantină totală de Crăciun și Revelion! În această țară se iese din casă doar cu SMS

Pandemia de coronavirus provoacă tot mai multe victime la nivel mondial. Statele sunt nevoite să ia măsuri mai dure pentru a ține sub control numărul de cazuri de COVID-19. În Grecia, a fost prelungită carantina totală, iar de Crăciun și Revelion se poate ieși din casă doar cu SMS. 

 

Grecia prelungește lockdown-ul

Grecia extinde perioada de lockdown până pe 7 ianuarie 2021, ca urmare a creșterii constante a numărului de cazuri. Autoritățile de la Atena au decis prelungirea carantinei totale până pe 7 ianuarie. Astfel, grecii vor avea parte de măsuri dure de Crăciun și de Revelion.

Dacă vor să iasă din case de Crăciun sau Revelion, grecii sunt nevoiți să solicite un permis pentru ieșirile din casă, permis ce poate fi eliberat doar prin SMS. Mai mult, este interzisă deplasarea între regiuni, fiind menținută ieșirea din case în intervalul orar 21.00 și 5.00.

Însă, autoritățile au decis ca magazinele de Crăciun să rămână deschise pentru încă o săptămână.

 

Cea mai mare parte a restricțiilor rămâne în vigoare

 

Guvernul grec a anunțat luni că cea mai mare parte a restricțiilor deja impuse rămâne în vigoare până pe 7 ianuarie, cu scopul limitării răspândirii cazurilor de coronavirus, scrie Agerpres.

Grecia a impus un al doilea lockdown național, al doilea din acest an, după o creștere agresivă a numărului de cazuri de coronavirus. Carantina a fost prelungită ulterior de două ori, cea mai recentă fiind prelungită până pe 14 decembrie.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat într-un briefing televizat, că sistemul sanitar se află în continuare sub o presiune enormă și că unele restricții, printre care și interdicția de deplasare pe timp de noapte dintr-o regiune în alta, nu vor fi ridicate până la începutul anului viitor.

Sistemul de sănătate se află sub presiune, iar săptămânile următoare vor fi critice. Trebuie limitată această presiune”, a declarat Stelios Petsas.

Astfel, guvernul a anunțat că școlile, restaurantele și terenurile de sport nu vor fi redeschise până pe 7 ianuarie 2021.  Pe lângă școli și etrenuri sportive, sunt impuse restricții și în privința sălilor de sport și a instalațiilor de schi, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Urmează ca, până la finalul săptămânii, autoritățile să anunțe ce măsuri vor fi luate cu privire la funcționarea bisericilor, a sectorului de retail și a frizeriilor, a mai menționat Stelios Petsas.

În Grecia au fost raportate, până în acest moment, 111.471 de cazuri noi de coronavirus și 3.0003 decese.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: