Redactia.ro
Home » Știri » Care este perioada de înscrieri pentru Evaluarea Naționala 2024. De ce acte ai nevoie

Care este perioada de înscrieri pentru Evaluarea Naționala 2024. De ce acte ai nevoie

Modele de subiecte BAC si Evaluare Nationala 2024

În perioada imediat următoare urmează să se facă înscrierile la Evaluarea Națională 2024. Acest proces este esențial pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc să susțină acest examen important. Iată ce trebuie să știe elevii și părinții despre acest proces.

Înscrierea la Evaluarea Națională 2024: Perioadă și documente necesare

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 14 iunie 2024. Înscrierea absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională se va face automat de către secretariatele școlilor în perioada 11-14 iunie, pentru candidații din seria curentă. Aceasta înseamnă că părinții nu trebuie să fie prezenți la secretariate și nu este nevoie să aducă acte suplimentare.

Pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care aceștia au absolvit-o, pe baza actelor doveditoare prezentate de ei. Este important ca acești candidați să se asigure că au toate documentele necesare pregătite pentru a evita orice întârziere sau problemă în procesul de înscriere.

Calendarul examenelor de Evaluare Națională 2024

Evaluarea Națională se va desfășura în perioada 25-28 iunie 2024, conform calendarului publicat în Monitorul Oficial. Programul examenelor este următorul:

  • 25 iunie 2024: Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024: Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024: Proba scrisă la Limba maternă

Aceste date sunt esențiale pentru elevi și părinți, deoarece marchează momentele cheie ale examenelor. Este important ca elevii să fie pregătiți și să știe exact când și unde vor susține fiecare probă pentru a evita stresul de ultim moment.

Rezultatele Evaluării Naționale 2024 și procesul de contestații

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe 3 iulie 2024. Elevii vor avea oportunitatea de a depune contestații în perioada 3 iulie (între orele 16:00-19:00) și 4 iulie 2024 (între orele 08:00-12:00).

Soluționarea contestațiilor va avea loc între 4 și 9 iulie 2024, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 9 iulie 2024. Acest proces permite elevilor să solicite o reevaluare a lucrărilor lor dacă consideră că punctajul primit nu reflectă corect performanțele lor.

Detalii suplimentare și sfaturi pentru elevi și părinți

În perioada 11-14 iunie 2024, secretariatele școlilor vor realiza înscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a din seria curentă. Este crucial ca elevii și părinții să fie informați despre acest proces și să se asigure că totul decurge conform planului.

Pe lângă pregătirea academică, este important ca elevii să se odihnească bine înainte de examene și să aibă o alimentație echilibrată. Susținerea morală din partea familiei și a prietenilor joacă de asemenea un rol esențial în reducerea stresului asociat cu aceste examene.

Pentru a avea succes, elevii trebuie să:

  • Revizuiască materialele de studiu și să participe la sesiuni de pregătire organizate de școală.
  • Se informeze despre structura și cerințele fiecărei probe de examen.
  • Mențină o rutină de studiu consistentă și să aloce timp pentru repaus și activități recreative.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: