Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt cele 6 simboluri Reiki și care este adevărata lor putere

Care sunt cele 6 simboluri Reiki și care este adevărata lor putere

Care sunt cele 6 simboluri Reiki și care este adevărata lor putere

Fie că practicați Reiki în mod regulat, fie că ați experimentat o ședință Reiki sau fie că doar ați auzit de ea, această practică străveche de vindecare – care se bazează pe ideea că energia poate fi transferată prin atingere – este fascinantă la nesfârșit. Unul dintre cele mai importante și mai interesante elemente ale Reiki este reprezentat de simbolurile sale. Simbolurile Reiki le permit oamenilor să facă un pas mai departe în practica Reiki, permițându-le să ia energia Reiki și să o folosească într-un scop specific.

Reiki, terapia care arată că energia poate fi transferată prin atingere

În majoritatea cazurilor, simbolurile afectează cu adevărat doar subconștientul, simbolurile Reiki funcționează puțin diferit – ele alertează de fapt mintea și corpul pentru a schimba modul în care funcționează energia Reiki. Pentru a le activa, practicanții Reiki pot vizualiza simbolurile Reiki, le pot rosti numele cu voce tare sau chiar le pot desena. Atâta timp cât folosești intenția în procesul de activare, poți face să se întâmple.
Așadar, ce sunt simbolurile Reiki, ce înseamnă ele și ce ar trebui să știi despre ele? Deși în mod tradițional se presupune că simbolurile Reiki ar trebui să fie ținute secrete, de-a lungul anilor, acestea au primit destul de multă expunere și rumoare. Acestea fiind spuse, iată o defalcare.

Cho ku rei: Simbolul puterii

Dacă vrei fie să crești, fie să diminuezi puterea, cho ku rei este simbolul potrivit pentru tine. Acesta poate fi identificat cu desenul unei bobine (care poate fi desenată în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers) și reprezintă chi, sau transferul de energie în tot corpul. Atunci când vizualizați simbolul puterii, imaginați-vă un „întrerupător” – ceea ce înseamnă că, odată ce este activat, practicantul Reiki are instantaneu o capacitate mai mare de a ilumina, lumina și canaliza energia în corpul său.

Sei he ki: Simbolul armoniei

Atunci când aveți nevoie de purificare și de echilibru mental și emoțional, apelați la sei he ki, simbolul armoniei. Semnificația generală a lui sei he ki este „Dumnezeu și omul devin una”, iar desenul simbolului pentru sei he ki seamănă fie cu un val care crește și se pregătește să se prăbușească pe o plajă, fie cu aripa unei păsări. De asemenea, poate ajuta la echilibrarea părții drepte și stângi a creierului și este adesea considerat un simbol Reiki de protecție, pe lângă faptul că este un simbol al armoniei.

Căutați să memorați informații noi, să dați lovitura la un test sau să vă îmbunătățiți memoria în general? Sei he ki te poate ajuta în acest sens. Dacă citești sau studiezi, încearcă să desenezi simbolul sei he ki pe paginile unei cărți sau ale unui caiet, ca o modalitate de a te ajuta să reții informația respectivă nu doar în acel moment, ci și pentru zilele, săptămânile sau chiar anii care vor urma. Iar dacă preferi să activezi simbolul Reiki sei he ki folosind vizualizarea, imaginează-ți că acesta se află deasupra capului tău.

Hon sha ze sho nen: Simbolul distanței

Conceptul de hon sha ze sho nen este un pic mai dificil de înțeles decât alte simboluri Reiki, dar nu extraordinar de greu de înțeles. Semnificația lui hon sha ze sho nen este „care nu are prezent, trecut sau viitor” și este folosit pentru a trimite energia Reiki dincolo de timp și spațiu. De exemplu, deși hon sha ze sho nen nu poate schimba trecutul, poate ajuta la vindecarea vechilor răni prin reîncadrarea experienței și transformarea acesteia într-o experiență de învățare, mai degrabă decât într-un simplu eveniment devastator care nu are nici o rimă sau motiv. Hon sha ze sho nen îi poate ajuta, de asemenea, pe practicanții Reiki să trimită Reiki în viitor, înaintea unor evenimente care ar putea aduce vești proaste, cum ar fi examenele, programările la medic sau conversațiile dificile cu cei dragi.

Hon sha ze sho nen funcționează un pic diferit față de simbolurile Reiki menționate anterior. În timp ce hon sha ze sho shen este considerat unul dintre cele mai puternice simboluri, trebuie folosit corect pentru ca acesta să funcționeze. Simbolul Reiki la distanță funcționează mai bine atunci când este folosit pe corpul subtil, mai degrabă decât pe corpul fizic, iar experții Reiki sugerează ca acest simbol să fie invocat zi de zi pentru a încuraja în mod eficient vindecarea trecută și viitoare a corpului.

Dai ko myo: Simbolul maestrului

Salutați cu toții puternicul dai ko myo, sau simbolul maestrului. Acest simbol este unul hrănitor și iluminator și este cel mai sacru simbol Reiki. De asemenea, are cea mai înaltă vibrație și are cea mai mare putere de transformare dintre toate cele cinci simboluri Reiki. Puterile de vindecare ale dai ko myo sunt atotcuprinzătoare, vindecând chakrele superioare, aura și sufletul ca întreg. Dai ko myo este simbolul de împuternicire și înseamnă „mare iluminare” sau „lumină strălucitoare”. Prin faptul că ajută în procesul de iluminare spirituală, dai ko myo ajută la apropierea practicanților Reiki de Dumnezeu.

Dacă te străduiești să îți consolidezi relația cu tine însuți și lucrezi pentru a dobândi mai multă conștiință de sine sau o practică spirituală mai puternică, dai ko myo este un simbol important la care să apelezi, iar folosirea lui în combinație cu alte simboluri Reiki nu face decât să îl facă mai eficient. Dai ko myo este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar – deoarece dai ko myo îmbunătățește fluxul de energie în întregul corp, poate ajuta la eliminarea blocajelor care ar putea să vă țină sistemul imunitar în loc. În plus, dacă folosiți orice remediu homeopat pentru a vă vindeca corpul sau pentru a vă îmbunătăți viața (gândiți-vă la tincturi din plante sau uleiuri esențiale), dai ko myo poate ajuta la sporirea acestor beneficii. De asemenea, poate fi folosit pentru a încărca sau curăța cristalele.

Raku: Simbolul finalizării

Raku este un simbol Reiki care este folosit la nivelul de maestru și este, de asemenea, cunoscut sub numele de „șarpele de foc” – și o singură privire la forma sa vă va spune de ce. Forma sa desenată în zigzag, asemănătoare unui fulger, este folosită în primul rând pentru împământare după Reiki. Desenat de la cap până la pământ, scopul raku este de a permite corpului să primească beneficiile Reiki – la fel cum savasana este folosită la sfârșitul yoga pentru a ajuta corpul să absoarbă toate beneficiile practicii. Mai presus de toate, raku este un simbol de împământare, iar acest simbol ar trebui să fie folosit și de către practicanții Reiki ca o modalitate de a elimina orice energie negativă pe care ar fi putut-o absorbi de la persoana asupra căreia au practicat.

Folosiți-l la finalul unei practici Reiki ca o modalitate de împământare și de absorbție a tuturor beneficiilor transferului de energie. Și dacă aveți nevoie vreodată de un moment de împământare în viața de zi cu zi, nu ezitați să desenați simbolul pentru a simți beneficiile împământării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: