Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt estimările făcute de ministrul Agriculturii în privința prețul mielului de Paște. Cât va costa kilogramul

Care sunt estimările făcute de ministrul Agriculturii în privința prețul mielului de Paște. Cât va costa kilogramul

Vouchere de 1.000 de lei pentru porcul de Crăciun. Cine sunt românii care beneficiază

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut estimări încurajatoare în ceea ce privește prețul cărnii de miel pentru perioada Paștelui. Conform acestuia, prețul este prognozat să fie unul „decent”, suficient pentru a acoperi costurile fermierilor. Este o veste bună pentru consumatori, deoarece s-ar putea să nu fie o creștere semnificativă a prețurilor cărnii de miel în timpul sărbătorilor pascale.

Stabilirea unui preț corect

Ministrul Barbu a subliniat că discuțiile cu fermierii au indicat că aceștia sunt înclinați să ofere mielul la un preț just. Într-un interviu acordat în emisiunea „Insider politic” de la Prima TV, a asigurat că fermierii români vor găsi un echilibru între preț și accesibilitate pentru consumatori.

Atunci când a fost întrebat dacă prețul cărnii de miel va fi mai ridicat în acest an în comparație cu anul precedent, ministrul a exprimat încredere că acest lucru nu se va întâmpla. Deși nu a putut oferi o cifră exactă pentru prețul carnei de miel, el a insistat că fermierii vor stabili un preț corect, menținând carnea accesibilă pentru masa de Paști.

Importanța sectorului ovin

Florin Barbu a evidențiat importanța creșterii oilor în economia agricolă a României. Exportul de ovine reprezintă o parte semnificativă a exporturilor agricole ale țării, cu un accent deosebit pe piețele arabe. El a subliniat că aproximativ 17% din consumul de ovine din Uniunea Europeană provine din România, iar exportul către țările arabe reprezintă o sursă majoră de venituri pentru fermieri.

Nu pot să dau un preţ estimat, pentru că vreau să fie o piaţă corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Din discuţiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preţ decent astfel încât să poată să-şi scoată cheltuielile şi, bineînţeles, să aibă şi un mic profit.”, a declarat Florin Barbu.

Angajamentul față de agricultura ecologică

Într-o notă personală, ministrul Barbu a împărtășit că are propriul său solar în care cultivă produse bio, fără a utiliza pesticide. Această inițiativă reflectă angajamentul său față de agricultura ecologică și respectul pentru mediu. El a menționat că, atunci când nu poate produce în solarul său, încearcă să achiziționeze produse bio din magazine pentru a menține un stil de viață sănătos pentru familia sa. Estimările și angajamentul ministrului Agriculturii reflectă preocuparea pentru bunăstarea fermierilor și a consumatorilor, subliniind importanța unei agriculturi sustenabile și a unei industrii alimentare sănătoase în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: