Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt simptomele provocate de varianta Omicron a virusului COVID

Care sunt simptomele provocate de varianta Omicron a virusului COVID

Virusul ucigaș a băgat din nou frica în oameni la nivel global. Dacă mulți așteptau finalul pandemiei, iată că a apărut o nouă mutație  virusului covid19. 

Care sunt simptomele provocate de varianta Omicron

Mai mulți medici au făcut declarații despre noua variantă a virusului care a înspăimântat planeta. Această variantă ar fi originară din Africa. Medicul sud-african care a alertat autoritățile privind apariția variantei Omicron a coronavirusului spune că simptomele provocate de această tulpină sunt neobișnuite, dar moderate.

Medicul Coetezee, din Africa de Sud a declarat că și-a dat seama că e vorba despre o nouă mutație când mai mulți pacienți, în special tineri au venit cu simptome atipice bolii deși erau pozitivi pentru virusul covid19. Majoritatea avea o oboseală intensă. Niciunul dintre aceștia nu a suferit de pierderea gustului sau a mirosului. Medicul a spus că singura sa grijă este pentru cei bătrâni care sunt nevaccinați. El spune că această mutație poate avea simptome destul de dificile.

Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte. Este o boală moderată, cu dureri musculare și oboseală, o zi sau două nu te simți bine. Până acum am observat că cei infectați nu își pierd gustul sau mirosul. Este posibil să tușească ușor. Nu există simptome proeminente.

Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze acum este că, atunci când persoanele mai în vârstă, se infectează cu noua variantă și dacă nu sunt vaccinate, vom vedea mulți oameni cu o formă severă a bolii.”, a spus dr. Coetzee, medic generalist de 33 de ani, care conduce și Asociația Medicală din Africa de Sud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: