Redactia.ro
Home » Știri » Caria dentară de azi poate fi coroana dentară de mâine

Caria dentară de azi poate fi coroana dentară de mâine

În căutarea unui zambet strălucitor, tot mai mulți oameni aleg să apeleze la domeniul esteticii dentare. În general, estetica dentară este foarte des asociată cu o dantură perfect albă, care transmite impresia unui zâmbet frumos și sănătos. Tocmai de aceea, precedura de albire dentară ocupă primele locuri în tratamentele stomatologiei estetice. Dar culoarea dinților nu este suficientă pentru a demonstra o bună sănătate orală. În unele cazuri, este nevoie de intervenții mai ample pentru a obține, în final, un zâmbet perfect. Prin intermediul acestui articol, vei putea descoperi ce alte modalități de tratament se încadrează în sfera esteticii dentare și când pot fi ele recomandate de medicul dentist.

Ce Este Estetica Dentară?

Estetica dentară depășește sfera sănătății orale; ea cuprinde armonia vizuală a zâmbetului unei persoane. Acest domeniu cuprinde o serie de proceduri menite să îmbunătățească aspectul dinților. Estetica dentară implică luarea atentă în considerare a factorilor precum culoarea dinților, forma și alinierea pentru a obține un zâmbet armonios.

Deși albirea dentară a devenit o alegere comună a celor care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă atunci când cariile dentare severe pun piedici acestui obiectiv?

Cariile Dentare Severe

Cariile dentare severe pot fi un obstacol în calea obținerii unui zâmbet perfect. Dincolo de preocupările legate de sănătatea orală, dinții afectați pot avea un impact semnificativ asupra atractivității estetice.În aceste cazuri, nu este pe primul loc culoarea dinților, ci nevoia de a-i trata și a evita alte probleme grave, cum ar fi chiar pierderea lor. Însă, domeniul stomatologiei a reușit să îmbine într-un mod armonios tratamentul eficient al cariilor cu aspectul perfect natural pe care dintele îl are în urma procedurii. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul coroanelor dentare.

Coroanelor Dentare

Coroanele dentare acționează drept salvatoare pentru dinții afectați grav de carii. Sunt sub forma unor capace personalizate care acoperă dintele afectat, restaurându-i forma, mărimea.

Coroanele sunt necesare pentru a proteja sănătatea orală și pentru a opri procesul negativ al bacteriilor care cauzează degradarea și infecția sau pentru a împiedica adâncirea unei fisuri mari în smalțul dintelui afectat. După șlefuirea  dintelui deteriorat sau cariate, o coroană este plasată peste dintele rămas.

Alegerea coroanei este în strânsă legătură cu alegerea materialului care va reda cel mai bine aspectul unui dinte natural. Și aici vorbim deja despre funcția estetică a coroanei.

Selectarea materialului unei coroane dentare este importantă, deoarece poate determina costul, aspectul și durabilitatea. Unul dintre cele mai comune materiale utilizate pentru coroane este metalul peste care se suprapune porțelanul. În timp ce acest tip de coroane sunt durabile, adesea nu par atât de naturale pe cât și-ar dori pacienții. Motivul ar fi că, odată cu procesul natural de îmbătrânire, gingiile se retrag și coroanele metalio-ceramice dezvăluie o margine gri dincolo de stratul superior de porțelan, făcându-le să arate inestetic.

Însă, o coroană realizată complet din materiale care imită perfect culoarea dinților poate fi la fel de puternică și rezistentă ca și coroanele pe bază de metal, păstrându-și frumusețea în timp. Coroanele estetice sunt preferate datorită capacității lor de a semăna perfect cu dinții existenți, redând zâmbetului un aspect impecabil.

Beneficiile Coroanelor Dentare

Mai presus de îmbunătățirile estetice evidente, coroanele dentare oferă o serie de beneficii. De la îmbunătățirea funcționalității la avantajele pe termen lung, dezvăluim de ce alegerea coroanelor dentare este o investiție înțeleaptă.

Dacă încă nu ești convins de beneficiile coroanei dentare pentru tratarea dinților și pentru avantajele estetice remarcabile, redăm mai jos cele mai importante caracteristici ale acestui tip de tratament:

  • Are o durabilitate foarte bună și se păstrează intactă pentru o perioadă foarte lungă de timp
  • Întărește dintele deteriorat, afectat de carii, fisuri ș.a.
  • Îmbunătățește estetica zâmbetului tău
  • Ascunde dinții deteriorați sau decolorați, putând fi personalizată exact în maniera pe care o dorești, imitând dintele natural.

Beneficiile Investiției în Estetica Dentara

A. Creșterea în încrederea în sine

Un zâmbet radiant rezultat din procedurile de estetică dentară poate crește semnificativ încrederea în sine, având un impact pozitiv asupra interacțiunilor personale și profesionale. Fie că e vorba de albire dentară, coroană dentară sau fațete dentare, grija pentru zâmbetul tău se va reflecta în calitatea relațiilor personale.

B. Îmbunătățirea generală a sănătății orale

Deși acest lucru se promovează în toate mediile de comunicare, estetica dentara nu este doar despre aspect. Ea promovează, de asemenea, o sănătate orală mai bună. Dinții aliniați corect sunt mai ușor de curățat, reducând riscul problemelor de sănătate orală. De asemenea, dinții foarte afectați de carii, fisuri trebuie păstrați pe cât se poate și, atunci, tratamentul cu coroană dentară este cel mai recomandat și eficient.

Avansurile în tehnologia dentară modelează continuu tendințele esteticii dentare. De la imagistica 3D pentru planificarea tratamentului, la designul digital al zâmbetului, aceste tehnologii îmbunătățesc precizia și rezultatele dorite de orice pacient.

Ghid post-tratament

După procedurile de estetică dentară, vei primi din partea medicului dentist ghidul detaliat pentru îngrijirea post-tratament. Urmarea acestor instrucțiuni este crucială pentru menținerea rezultatelor pentru o perioadă foarte lungă de timp, poate chiar toată viața.

Estetica dentară reprezintă o investiție în sănătatea orală pe termen lung. De aceea, trebuie să respecți sfaturile medicului și să adopți practici bune de igienă orală. Participarea la controale regulate contribuie la longevitatea tratamentelor estetice.

În concluzie, acest articol a avut scopul să redea cât mai clar interconexiunea dintre estetica dentară și rolul crucial al coroanelor dentare în restaurarea atât a sănătății orale, cât și a aspectului frumos al danturii. Prioritizarea îngrijirii orale este primul pas către un zâmbet încrezator și strălucitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini